Het is nog niet het kalenderjaar van Rijnsburgse Boys. In 2018 werd er slechts een puntje gepakt uit drie duels. Voor middenvelder Marc Magan moet dit halfjaar juist de tijd worden van de wederopstanding. Hij verlengde zijn contract en hoopt zaterdag tegen Kozakken Boys misschien wel op z’n eerst basisplaats. 

,,Ja, dat zou zomaar kunnen. De afgelopen weken ben ik ingevallen en ik ben helemaal fit. Misschien gaat de trainer wel wat schuiven met de opstelling en komt er een plek vrij”, zegt de linksvoor die het liefst hangend vanaf de flank komt of achter de spits opereert.

Slagen
Dat Magan alweer zo ver is, had hij zelf ook nog niet verwacht. Z’n tijd bij De Uien is nog allerminst wat hij er van had verwacht. Hij was in twee seizoenen meer geblesseerd dan fit, en speelde slechts daarom een handjevol duels. Toch verlengde hij enigszins verrassend onlangs zijn contact.

,,Ik wil perse slagen bij de club. Ik had de makkelijke weg kunnen kiezen en naar een andere club kunnen gaan, want er waren opties, maar zo zit ik niet in elkaar”, aldus de man die woont in Almere en die in 2016 overkwam van Jong Cambuur.

,,Gelukkig studeer ik nog en woon ik thuis, dus de beslommeringen van werk heb ik nog niet.”

Hij sukkelde vanaf het begin met blessures en in de wedstrijd tegen Quick Boys vorig seizoen schoot z’n schouder uit de kom. Maanden verder bleek een operatie vlak voor de voorbereiding toch noodzakelijk en dat hield hem tot vlak voor de winterstop zoet.

,,Ik ben ervan overtuigd dat als ik fit ben, dat ik een belangrijke speler kan worden. Dat wil ik gaan laten zien. Ik ben niet voor niets weggegaan bij een BVO. Ik ben sneller hersteld dan verwacht en heb al de nodige invalbeurten achter de rug. Nu wil ik ook in een mooie pot in de Tweede Divisie laten zien wat ik kan.”

Marc Magan zette in januari een krabbel onder een nieuw contract

Hij erkent dat het soms best lastig was. ,,Je bent geblesseerd en maakt wel steeds de reis naar Rijnsburg. Vier keer in de week. Dat is pittig. Gelukkig studeer ik nog en woon ik thuis, dus de beslommeringen van werk heb ik nog niet. Maar zeker als je dan niet speelt, is dat soms best een opgave. Toen ik bij Cambuur speelde, had ik een appartement van de club en woonde ik dichtbij. Het was dus ook wel even wennen, maar ik heb het er graag voor over gehad.”

De slechte vorm waarin Rijnsburg momenteel verkeert, kan voor Magan een voordeel zijn. Het loopt niet sinds Jeffrey Jongeneelen een paar weken geleden uitviel en daarmee ook de man van de creatieve ingevingen weg is gevallen. Op bezoek bij VVSB was de tweede helft eenrichtingsverkeer, maar de trekker werd niet overgehaald.

,,Hij is heel belangrijk in ons spel. Een sterkhouder met extra kwaliteiten. Die mis je.”

Een Jongeneelen had wellicht wel een gaatje gevonden in de defensie. Dat beaamt ook Magan. ,,Het was wel even een tikkie dat Jeffrey uitviel. Ik verving hem en eerst dacht ik dat het wel meeviel. Later bleek het toch vier weken te zijn en dat heeft de groep misschien toch wat gedaan. Hij is heel belangrijk in ons spel. Een sterkhouder met extra kwaliteiten. Die mis je. Dat is duidelijk.”

Scenario
Een goed voorbeeld was de uitwedstrijd in Werkendam. Rijnsburg won daar totaal onverdiend, mede door een treffer van Jongeneelen. ,,Voor zo’n scenario teken ik nu. Zij waren de betere ploeg. Ik geloof dat Ignacio drie keer de lat raakte. Hoe langer een zege uitblijft hoe meer je tegen jezelf gaat voetballen. De punten komen ook wel weer, maar zaterdag zou een extra boost zijn. Juist omdat het Kozakken Boys is. Maar zwaar wordt het. Dat weten we heel zeker.”

Foto: Hans Heemskerk

Lees ook: ‘Vergeten Verleden: een inktzwart seizoen’
REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 14 dec.
HHC Hardenberg14.30Quick Boys
Noordwijk 14.30Jong FC Volendam
FC Lisse 14.30DVS'33
FC Rijnvogels 14.30Sportlust'46
SVC'0814.30Valken'68
Kagia14.30DSO
Te Werve 14.30Van Nispen (zat.)
FC Oegstgeest14.30VVSB (zat.)
Warmunda 14.30MMO
Spakenburg 15.00Rijnsburgse Boys
VVSB 15.30Harkemase Boys
Katwijk 15.30IJsselmeervogels
GOES18.00Ter Leede
Zo. 15 dec.
MSC14.00SJC
Concordia 14.00Hillegom
Oliveo 14.00Foreholte
Teylingen 14.00DOSR
Van Nispen (zon.) 14.00FC Aalsmeer