Mo Mahmoed keert terug in de top van het amateurvoetbal. De verdedigende middenvelder (28) heeft zich tot het einde van het seizoen verbonden aan Kozakken Boys. In Werkendam wordt hij herenigd met trainer Edwin Grünholz, met wie hij vier seizoenen bij Quick Boys werkte.

Mahmoed kondigde afgelopen zomer nog zijn voetbalpensioen aan, maar komt daar nu op terug. “Ik had het erg druk met mijn werk en thuis en besloot daarom te stoppen, tenzij er een grote en enthousiaste club zou aankloppen”, vertelt Mahmoed op de clubsite.

Aanvankelijk bleef die club met het goede verhaal uit, maar Mahmoed heeft ‘m nu alsnog gevonden in de vorm van Kozakken Boys. Uiteraard speelt de aanwezigheid van Grünholz een rol.

“Ik heb vier jaar lang met Edwin gewerkt. Hij kent mijn spel en weet wat ik kan bijdragen. De trainer gaf aan dat hij een speler zoals ik nodig heeft op het middenveld. Hij en een aantal andere mensen binnen de club waren erg enthousiast over mijn komst. Dat gaf mij een goed gevoel en daarom vind ik het de moeite waard om mijn voetbalschoenen weer aan te trekken.”

Publiekslieveling
Mahmoed was actief in de opleidingen van PSV, Sparta en NEC en streek in 2016 neer bij Quick Boys. De rechtspoot groeide uit tot publiekslieveling, maar kreeg in januari te horen dat zijn aflopende contract niet zou worden verlengd.

Met Kozakken Boys staat Mahmoed voor de zware opdracht om lijfsbehoud in de Betnations Divisie veilig te stellen. De Brabanders staan laatste, met acht punten uit zeventien duels. Kozakken Boys won dit seizoen pas eenmaal, dat was thuis tegen concurrent FC Lisse.

Foto: Orange Pictures

Lees ook: Mahmoed stopt helemaal en wordt sponsor bij Quick Boys: ‘Dankbaar voor de afgelopen jaren’

POPULAIRE BERICHTEN