Mohamad Mahmoed zal ook volgend seizoen nog regelmatig te zien zijn op Nieuw Zuid, maar niet meer als speler. De middenvelder stopt met voetballen en wordt met zijn bedrijf sponsor van Quick Boys. Mahmoed maakt geen doorstart bij een andere club omdat hij vreest dat het qua beleving zal tegenvallen.

Mahmoed werd afgelopen zaterdag na Quick Boys – De Treffers (0-2) uitgebreid bedankt voor bewezen diensten. In zeven jaar Katwijkse dienst groeide hij uit tot een publiekslieveling.

“Het was zo nog een mooie laatste thuiswedstrijd: jammer dat we ondanks veel kansen niet hebben gewonnen. Mooi dat de club mij nog in het zonnetje wilde zetten. Ik ben de club en de supporters dankbaar voor dit afscheid en voor de afgelopen jaren.”

Weloverwogen keuze
Mahmoed kreeg in januari te horen dat zijn contract niet wordt verlengd. Dat hij nu helemaal stopt mag gezien zijn leeftijd (28) opmerkelijk heten, maar is een weloverwogen keuze. “Ik denk dat ik voor veel clubs nog van waarde kan zijn, maar ik heb besloten mijn prioriteiten elders te leggen.”

Voor de voormalig (jeugd)speler van PSV, Sparta en NEC was wel de nodige interesse, maar hij wimpelde dat af. “Ik ben ook gebeld door jongens die zeiden: ‘kan onze trainer jou even bellen?’. Ik gaf dan meteen aan dat ik het niet zou gaan doen. TEC, Excelsior Maassluis of Scheveningen is wel leuk als je voetbal als hoofddoel hebt. Ik heb het nog steeds heel druk met werk en bovendien is er een tweede kleine op komst.”

‘Ik hoop aan de club verbonden te blijven. Misschien dat ik over een aantal jaar een rol in de technische staf of technische commissie kan gaan vervullen.’

Bovendien vreesde Mahmoed dat een eventuele vervolgstap na zeven jaar in het blauw-wit zou tegenvallen. “Ik heb wel met clubs gesproken, maar als ik ze vergeleek met Quick Boys sprak het me niet aan. Als je het niet interessant genoeg vindt, moet je het niet doen. Anders gaat het ten koste van het plezier en ga je je misschien alleen maar irriteren.”

“Ik heb met mezelf afgesproken dat ik het een jaartje aankijk en daarna wel zie”, vervolgt Mahmoed, die eigenaar is van diverse Poolse supermarkten. “Daarnaast word ik volgend seizoen sponsor van Quick Boys en zal ik bij thuiswedstrijden vaak aanwezig zijn. Ik hoop aan de club verbonden te blijven. Misschien dat ik over een aantal jaar een rol in de technische staf of technische commissie kan gaan vervullen.”

Mahmoed kwam in de zomer van 2016 over van NEC en werd al snel populair door zijn nimmer aflatende werklust. “We hebben mooie momenten meegemaakt en ook mindere, maar na zeven jaar is Quick Boys wel echt mijn club geworden”, vertelt hij.

De verdedigende middenvelder denkt te weten waarom veel fans hem kunnen waarderen. “Het Quick Boys-publiek houdt van jongens die inzet geven. Of je nu wint of verliest, het begint bij maximaal je best doen. Ik geef altijd honderd procent. Dat is waarom ik bij de club pas en zelf ook zo van de club hou.”

‘Ik had verwacht tegen Katwijk weer te spelen, maar dat gebeurde niet. Daar was ik het niet mee eens.’

Gevraagd naar zijn hoogtepunten noemt Mahmoed specifiek twee dingen. “De promotie naar de Tweede Divisie in de nacompetitie tegen VVSB in 2019 en het verkozen worden tot Speler van het Jaar. Daardoor sta ik met mijn naam op de muur met alle Spelers van het Jaar. Dat is over honderd jaar nog steeds zo.”

In het huidige seizoen kwam Mahmoed tot 27 optredens, maar pendelde hij een beetje tussen de bank en basis. De rechtspoot legt uit hoe dat komt.

“Ik begon met een schorsing aan het seizoen en toen won het team een aantal wedstrijden. Ik had verwacht tegen Katwijk weer te spelen, maar dat gebeurde niet. Daar was ik het niet mee eens. Daarna liep ik elke keer als ik weer in het team kwam een kleine blessure op. Als je een tik krijgt en op maandag en dinsdag niet kunt trainen, dan speel je zaterdag ook niet. Het is een beetje ongelukkig geweest.”

Headerfoto: Hubert Habers
Foto in artikel: PR

Lees ook: Quick Boys en Mahmoed na dit seizoen uit elkaar
Check ook: Van den Meiracker onder de indruk van Nieuw Zuid, maar baalt dat Quick Boys niet in titelrace zit

POPULAIRE BERICHTEN