Tim Maitan, na de uitwedstrijd tegen Wateringse Veld/Gona nog uitgebreid bewierookt door zijn trainer Bas Naber, werd zondag in de rust van tweede duel met RVC gewisseld voor Bas Tebbens. De kuiten wilden niet meer. Het slotakkoord tegen TOGB staat voor de 26-jarige Haarlemmer op losse schroeven. En dat niet alleen, hij dreigt zelfs te gaan stoppen bij Hillegom 1.

,,Ja, ik heb het in de rust zelf aangegeven”, vertelt Maitan een klein half uur na de wedstrijd over zijn wissel. ,,Vorige wedstrijd schoten mijn kuiten al vol. Ik heb toen in de rust geprobeerd om het eruit te rollen. Dat lukte redelijk. Ondanks dat ik last had, heb ik de wedstrijd wel uitgespeeld. De volgende dag had ik zoveel last dat ik bijna niet kon lopen. Dinsdag en donderdag heb ik toen rustig getraind, ook om te herstellen. Maar vandaag ging het niet, dus toen maar besloten om in de rust te wisselen. Uit voorzorg.”

Of hij op tijd fit is voor zondag is dus afwachten. ,,Ik probeer nu zo goed mogelijk te herstellen. Ik ga supergoed mijn best doen en meteen maar weer naar de fysio. Hij dacht vorige week al dat het overbelasting was. Ik denk dat het dus vooral rust nodig heeft. “

Toekomst
Naast dat Maitan mogelijk de kers op de taart voor Hillegom mogelijk moet missen, dreigt hij voor de fusieclub helemaal verloren te gaan. ,,Ik ben nu een tijdje klaar met mijn studie Communication en Multimedia Design, maar heb nog geen baan gevonden in dit veld. Ik loop er telkens tegenaan dat ik te weinig werkervaring heb. De moed begint je wel een beetje in de schoenen te zakken wanneer je dat voor de zoveelste keer hoort. Dus nu ben ik maar begonnen met ‘gewoon’ werken om wel geld te verdienen. Maar ik wil natuurlijk een baan vinden die aansluit bij mijn studie.”

Straks onbetaald stage lopen, in de avonduren werken om de rekeningen te kunnen betalen en dan twee keer in de week trainen en op zondag spelen. Dat wordt allemaal iets teveel van het goede. Maitan, die op zijn vierde begon bij Concordia en dus al zijn hele leven bij de Hillegomse vereniging speelt, hoopt dat er nog een andere oplossing komt. ,,We gaan nu kijken of er iets te regelen valt. Want als ik werk vind wat te combineren valt met het voetballen, dan sta ik daar zeker wel voor open.”

Een van de redenen daarvoor is de persoon die volgend jaar voor de groep staat. ,,Ik vind het echt vet dat Arend Jan [Kranenburg red.] volgend jaar trainer wordt. Dat is echt een super goeie gast en super goede trainer. Dus daar wil ik eigenlijk graag onder voetballen. Maar dit is ook een keuze voor mijn toekomst.”

Maar voor het allemaal zover is en mocht komen, staat er nog één wedstrijd op de rol. Met of zonder Maitan, dat is nog even afwachten. ,,Ik ga echt mijn best doen om erbij te zijn. Iedereen wil graag spelen, want het is de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. We hebben er het hele seizoen voor geknokt. We mogen het nu in die laatste wedstrijd niet laten hangen, gewoon vol erin gaan”, klinkt het strijdvaardig.

Foto: Orange Pictures


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC20.00SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk20.00FC Lisse
Warmunda 20.00Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede19.00SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude