Een 3-0 nederlaag tegen DVS ’33. Coach Niek Oosterlee moest het na afloop nog even tot zich door laten dringen. De oefenmeester zag zijn ploeg, na de spetterende start tegen Spakenburg, kansloos onderuit gaan tegen de Ermelose promovendus. 

,,De wil om te winnen was bij DVS vele malen groter dan bij ons’’, dat was de simpele, maar tegelijkertijd keiharde conclusie van Oosterlee na afloop. ,,Iedere tweede bal was voor DVS, we omzeilden vaak de duels en creëerden bijzonder weinig kansen.” De Uien waren geen schim meer van de ploeg die tijdens de seizoensopening Spakenburg versloeg. En zo hield ook het spreekwoord, ‘De ene week is de andere niet’, zijn eer hoog. De Rijnsburgers startten, op een wijziging na, met dezelfde elf als tegen Spakenburg. Jeroen Hessing speelde voor Leon Tol.

Afgetroefd

Na een half uur spelen was duidelijk hoe de kaarten geschud waren. De gastheren stichtten meer gevaar en zagen hoe makkelijk het was om de defensie van de bezoekers te kloppen. ,,Vorige week troefden wij Spakenburg af, vandaag deed DVS dat met ons”, aldus Hessing. ,,We zouden met z’n allen druk zetten, maar dat ging eigenlijk helemaal niet.”

De eerste helft vergeten en in mentaal opzicht helemaal opnieuw beginnen. Dat was de gedachtegang voor de in het wit gehesen Rijnsburgers om het tweede bedrijf te starten. Heel even leek dat goed uit te pakken. Via Raily Ignacio waren de Uien binnen twee minuten dichtbij de openingstreffer. DVS-goalie Paul Eppink schatte een voorzet verkeerd in, en liet het leer uit zijn handen glippen. Goaltjesdief Ignacio verzuimde het foutje af te straffen.

Identiek

Aan de andere kant van het veld werd niet gefaald door Akla. Hij profiteerde van Rijnsburgs balvervlies op het middenveld en joeg de bal simpel achter Richard van Nieuwkoop: 1-0. Volgens Hessing moet de restverdediging van de Uien beter verzorgd worden. De twee goals die volgden, waren identiek aan de eerste. Ook counters. ,,We hadden teveel mensen voor de bal. Dit mag natuurlijk niet gebeuren’’, zegt de verdediger. ,,Het moet gewoon goed staan.”

De reden voor het slechte spel wist Oosterlee niet te benoemen. ,,Je probeert natuurlijk oorzaken te vinden. We hebben afgelopen woensdag tot laat moeten spelen in Hoogland. Dat was een duel met veel regen en kou. Donderdag hebben we weinig kunnen doen op de training. Maar dat zijn allemaal uitvluchten, je moet gewoon reëel blijven.”

Tillema

Het was al een beroerde middag, maar het werd zaterdagmiddag rond de klok van kwart over vier nog erger voor Rijnsburgse Boys. Door een domme overtreding moest Joël Tillema diep in de blessuretijd het veld met rood verlaten.  Oosterlee: ,,Dat is slordig. Je staat 3-0 achter. Dan moet je slim zijn en bij jezelf denken: ‘dit potje is gespeeld, op naar volgende week’. Zonde, want nu gaan we hem een aantal weken missen.”

Samenvatting DVS ’33 TV

DVS ’33 – Rijnsburgse Boys 3-0 (0-0). 50. Akla 1-0, 78. Akla 2-0, 89. Grovenstein 3-0.

Rood: 90+2: Joël Tillema

Rijnsburgse Boys: Van Nieuwkoop, Hessing, Kuipers (45. Knoester), Troost, Vlug, Ignacio, Van der Vijver, Sardar (65. Van Eeuwijk), Çelen, Leonard (65. Wijks), Tillema

Tekst: Danny van den Bosch

Foto: Hans Heemskerk

Ook mediapartner RTV Katwijk was aanwezig in Ermelo. Beluister hier hun interview met Oosterlee

Gebruik je de app? Klik dan hier.

REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)