De overwinning  op DWO ‘was wel even nodig’ vond VVSB (zat.)-verdediger Jasper van Stijn. De voetballer van de zaterdagtak van de Noordwijkerhouters vond dat zijn ploeg sterk genoeg was om bovenin mee te draaien in de Derde Klasse en erkende daarmee direct dat de negende plek die de ploeg bezette voor het duel, te laag is voor de paars-gelen. De 3-1-overwinning op de bezoekers bevestigde die gedachte.

En dus mikt de derdeklasser direct relatief hoog in het eerste jaar dat het op dat niveau uitkomt. Maar juist omdat er in de Derde Klasse meer ‘voetballende’ ploegen schuilen dan een klasse lager, voetbalt het elftal van Rob Jonkman zelf ook makkelijker door de competitie heen.

,,En toch was het best even wennen”, bemerkte Van Stijn. ,,Het hogere niveau, betekende ook een tandje erbij. We zijn direct vanaf het eerste moment in dit seizoen volle bak gegaan op de training. Conditioneel zat het al aardig goed bij ons en dat is er alleen maar beter op geworden.”

,,Die top vier is ook niet uitgesloten, vind ik.”

,,In deze klasse merk je dat er meer tegenstanders tussen zitten die aan de bal de rust kunnen bewaren.” Bij tegenstander DWO bleek dat iets minder het geval. ,,DWO hanteerde wat vaker de lange bal. Ze probeerden wel een middenvelder steeds in te laten zakken, zodat die de bal op kwam halen, maar dat hadden we redelijk goed vastgezet.”

Inzet
Het enige smetje op de verder vrij relaxte middag voor de Noordwijkerhouters was de penalty die de ploeg tegen kreeg. Daarmee moesten ze alsnog één tegengoal incasseren tegen de laagvlieger uit Zoetermeer. Voor VVSB (zat.) scoorden Joost Bierhuizen, Mats Warmerdam en Koen Damen. ,,Helaas heb ik zelf niet gescoord, maar goed, ik ben ook verdediger.”

Uiteindelijk koos Jonkman voor Van Stijn als zijn beste man van de wedstrijd. ,,Ik ben blij om dat te horen. Dat is toch ook één van de dingen waarvoor je het doet, de trainer een goed gevoel geven zodat je de volgende keer ook weer in de basis staat. Ik zat er ook wel lekker in voor mijn gevoel. Goed mijn duels aangepakt. Volgens mij heb ik er zelfs geen één verloren. Ik ben blij dat die inzet is beloond.”

,,We hebben ook op elke laatste donderdag van de maand een spelletjesavond. Dat werkt goed voor de groepsbinding.”

En dus mag VVSB (zat.) weer omhoog kijken na zaterdagmiddag. Zo is de top vier nu vijf puntjes bij de Noordwijkerhouters vandaan. Het is wel een plek waar VVSB op aast. ,,Die top vier is ook niet uitgesloten, vind ik. We hebben flink wat potten gespeeld, waarin er meer had ingezeten voor ons. Dan was het niet zo gek geweest als we nu rondom die plek al hadden gestaan.”

Spelletjes
En dat zou geen misselijke prestatie zijn van het elftal van Jonkman, dat na het kampioenschap van vorig jaar het direct aardig doet in de Derde Klasse. Toverwoord: de sfeer binnen de spelersgroep. ,,Het is één grote groep Noordwijkerhouters, met nog een paar jongens van buitenaf.”

,,VVSB 1 en 2 van de zaterdag is één groot geheel, waarbij het echt goed zit met de saamhorigheid. We hebben ook op elke laatste donderdag van de maand een spelletjesavond. Dat werkt goed voor de groepsbinding en blijft ook iedereen op de club zitten.”

Foto: VVSB/Tino Stulen

Lees ook: ‘Rijnsburgse Boys koploper van het rechterrijtje: ,,Geen paniek”‘


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 19 mrt.
Oefenduel
Katwijk2-5Jong ADO Den Haag
Za. 23 mrt.
Eemdijk14.30Quick Boys
FC Lisse14.30DVS'33 Ermelo
Ter Leede14.30SC Feyenoord
FC Rijnvogels14.30Swift
Soccer Boys14.30Valken '68
Kagia14.30HYS
Nieuwkoop14.30Van Nispen (zat.)
VVSB (zat.)15.00Zwammerdam
Katwijk15.30Rijnsburgse Boys
Achilles '2918.00Noordwijk
SJC18.00SteDoCo
Zo. 24 mrt.
Hillegom14.00Velsen
Foreholte14.00RVC'33
GDA14.00Teylingen
VCS14.30Warmunda