In een keurige houding stond hij zaterdag de pers te woord. Rustige antwoorden met weinig emotie. Dat was na het bezoek van FC Lisse aan de Westmaat vrij knap, want er gebeurde genoeg in de wedstrijd tegen IJsselmeervogels (2-0). Het leek misschien of het hem allemaal weinig deed, maar van binnen was Atul Malhi een gelukkig mens. Hij mocht zaterdag voor de tweede keer op rij invallen.

Hij werkt dit seizoen zijn wedstrijden vooral af in het tweede. Na de zomer wil Malhi dichter bij Lisse 1 komen. ,,Er zijn nu veel blessures, dan is het logisch dat je sneller de kans krijgt. En dan moet je er staan vind ik. Maar als iedereen volgend seizoen weer fris aan de start bij de voorbereiding verschijnt, wil ik ook vaker minuten maken. In ieder geval op de bank zitten.”

,,Roel de Goede doet dat veel, maar Lars Rauws bijvoorbeeld ook. Hij praat heel veel en geeft de jonge spelers veel advies.”

Dat Malhi geloof in eigen kunnen heeft, blijkt ook uit het gegeven dat de 20-jarige rechtsback veel vertrouwen heeft in wat er gaat komen. ,,Natuurlijk zijn er nu veel blessures, maar ik krijg wel de kans. Robbert (de Ruiter. red) kan ook iemand anders kiezen. Als ik hard werk komt het allemaal goed. Eerlijk gezegd had ik niet verwacht dat ik er dit seizoen al vaak bij zou zitten. Dat is natuurlijk genieten, helemaal voor een jongen die al zijn hele leven bij Lisse speelt.”

,,Als het voetballend niet lukt, ga ik altijd vol het duel aan”, reageert Malhi gevraagd naar zijn kwaliteiten. ,,Maar ik probeer altijd de voetballende oplossing te vinden. Ondanks dat ik een klein mannetje ben, vind ik mezelf ook goed in de lucht. Ik ben niet bang om te duelleren. Dat is belangrijk voor een verdediger.”

,,Als je dan zelf op het hoofdveld mag staan, geeft natuurlijk een heel speciaal en trots gevoel.”

Maar heeft de Lissenaar ook iemand waar hij op terug kan vallen? Iemand die veel tips geeft en graag praat met hem? ,,Roel de Goede doet dat veel, maar Lars Rauws bijvoorbeeld ook. Hij praat heel veel en geeft de jonge spelers veel advies. In mindere tijden, maar ook als het wél goed gaat. Daar heb ik veel aan. Lars is ook echt mijn voorbeeld. Hoe hij verdedigt en altijd meer dan honderd procent geeft, dat vind ik mooi.”

Malhi toont zich dankbaar tot besluit: ,,Ik speel hier al mijn hele leven, ken de mensen van de club. Vroeger ging ik ook altijd naar de wedstrijden van het eerste kijken. En als je dan zelf op het hoofdveld mag staan, geeft natuurlijk een heel speciaal en trots gevoel.”

Tekst: Roy van der Meij

Foto: Orange Pictures

Lees ook: ‘FC Lisse ontbindt contract Van der Werff’
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen