Doordeweeks wat vaker vrij zijn in de avond, wat minder serieus trainen en naar eigen zeggen het gevoel hebben of je af en toe in een ‘campingelftal’ speelt. Het zijn zomaar wat dingen die sinds afgelopen zomer op het pad van Jordy Manuputty terecht zijn gekomen. De ex-middenvelder van Noordwijk verkaste van Voorschoten’97 naar de zaterdagtak van Van Nispen en dat bevalt hem tot nu toe uitstekend.

Hallo Jordy! Je afscheid bij Voorschoten’97 was er niet zomaar eentje hè?
„Die tijd is inderdaad leuk afgesloten! Met het kampioenschap in de Tweede Klasse en de daarbij behorende promotie naar de Eerste Klasse was het uiteindelijk een mooi jaar. Waarom het nu wel lukte om te promoveren? Ronnie Verplancke kwam over van Ter Leede en met zijn ervaring was hij voor ons toch wel de ‘missing link’. We hadden al veel kwaliteit, maar we speelden met veel jonge gasten waardoor het daarvoor erg wisselvallig was.’’

„Voor mezelf was het wel een wisselend jaar. Ik heb het hele seizoen namelijk last gehad van mijn heup.  Ik kon telkens twee weken achter elkaar spelen en daarna moest ik weer twee weken rust nemen. Dat was erg frustrerend en ik loop er nu nog steeds mee rond. Er is inmiddels ook naar gekeken en het blijkt dat er een stukje bot verkeerd groeit. Daar kan je eigenlijk niks tegen doen. Alleen een operatie kan daar iets aan veranderen. Maar dat wil ik niet, want dan lig ik er een half jaar uit. Ik speel nu met pijnstillers en dat wil ik zo lang mogelijk volhouden tot het echt niet meer verder kan.’’ 

Nu over je overstap naar Van Nispen. Zullen we maar zeggen dat het de vierde keer scheepsrecht was voor Jon-Joost Cornelissens?
„Zo zou je het ook kunnen omschrijven, haha. Na de vierde keer hengelen heeft hij me eindelijk binnen. Ik ben goede vrienden met Jon-Joost. Bij de oprichting van dit team had hij mij er al bij gevraagd. Maar ze speelden toen nog in de Vierde Klasse en ik had geen zin om op zo’n laag niveau te spelen. Eerlijk gezegd, had ik vier jaar geleden ook helemaal niet verwacht dat ik zo’n stap zou maken. Ik had altijd in mijn hoofd om tot mijn voetbalpensioen op niveau te voetballen.’’

Dat liep toch even anders… Hoezo heb je er nu wel voor gekozen om met je vrienden te spelen?
„Dat ligt aan meerdere factoren. Ten eerste heeft het te maken met de overstap van het studentenleven naar het werkleven. Drie keer in de week trainen en op zaterdag nog een wedstrijd spelen kost me simpelweg te veel tijd, want daarnaast moet ik ook nog de hele week werken. Het is ook wel lekker om af en toe op de bank te liggen of om uit eten te gaan.’’

„Daarnaast ligt het ook aan het niveau. Gelukkig zijn ze vorig seizoen kampioen geworden, zodat we nu in de Tweede Klasse spelen. Maar ik weet niet of ik in de Derde Klasse zou spelen. Dat heeft voor mij helemaal geen uitdaging meer. Nu speel ik nog op hetzelfde niveau als met Voorschoten’97 en spelen we tegen leuke tegenstanders die ook nog eens in de buurt liggen.’’

Hoe bevalt het tot nu toe?
„Het is heel gezellig. De meeste gasten kende ik al van mijn tijd bij Noordwijk en met sommige spelers heb ik zelfs nog samengespeeld. Eigenlijk ging het gelijk allemaal vanzelf en voelde het als vanouds. Af en toe kan je wel merken dat we een vriendenteam zijn, maar daar kan ik wel om lachen. Waar je dat aan ziet? Tegen DSO hadden we bijvoorbeeld maar één wissel en die was ook nog eens vlagger. De spoeling is soms wat dunner dan verwacht, maar dat komt ook door blessures.’’

Aankomende zaterdag nemen jullie het op tegen Kagia. Het eerste duel van vier wedstrijden om wat hoger op de ranglijst te komen. Wat verwacht je ervan?
„Tegen Kagia, HVC’10, Westlandia en Te Werve moeten de punten inderdaad wel een keer gaan komen. Kagia staat er tot nu toe ook nog niet zo goed voor. Het wordt denk ik wel een leuke wedstrijd, want beide ploegen willen graag aanvallen. Tot nu toe hebben we niet echt geluk gehad, maar hopelijk valt het deze keer wel onze kant op.’’

„We kunnen vaak lang mee met onze tegenstander, maar als we eenmaal 1-0 achter komen, gaat het vaak hard. Daarnaast scheelt het bij ons heel erg of Bob Hoogkamer en Jeffrey Koemans spelen, maar zij kunnen helaas niet elke week meedoen.’’

Foto: Trudy van den Berg

Lees ook: Van Tol: „Hillegom is een mooie test om te kijken waar we staan.’’

 


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 14.30FC Lisse
Ter Leede 14.30VVOG
SC Feyenoord 14.30FC Rijnvogels
SVC'0814.30Kagia
Valken'68 14.30DoCoS
VVSB (zat.) 14.30Be Fair
Roodenburg 14.30Warmunda
IJsselmeervogels 15.00Noordwijk
Quick Boys 15.00Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 15.00TEC
Sparta Nijkerk 15.00VVSB
Van Nispen (zat.) 15.00Westlandia
Koninklijke HFC 15.30Katwijk
SV Hillegom 18.00Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC14.00RKAVV
Foreholte14.00Concordia
Zwanenburg 14.00Van Nispen (zon.)