Op het eigen Sportpark Duinwetering nam Noordwijk in stijl afscheid van de Hoofdklasse en van een aantal spelers dat de club verlaat. Onder tropische omstandigheden maakten Noordwijk en Zwaluwen er een doelpuntrijk duel van, waarin de kampioensformatie van Kees Zethof met 4-2 aan het langste einde trok.

Zwaluwen werd voor de thee als vanouds op het ‘recept Noordwijk’ van dit seizoen getrakteerd. De 2-0 halverwege klonk dan ook als ‘normaal’ in het duel waarbij na de pauze nog eens vier treffers vielen te noteren. Daarnaast was het ook uitzwaaien geblazen bij de rood-witten.

Naast de in de basis gestarte Raymond Manuputty en Sonny ten Hoope kregen ook de vertrekkers Jeroen Borsboom, en Diederick Hoogerwaard als invaller, speeltijd toegemeten. De snelle 1-0 van Tjeerd Westdijk werd na iets meer dan een halfuur spelen gevolgd door de tweede treffer van de voet van Denzel James, zodat er geen vuiltje meer aan de onbewolkte hemel leek voor de thuisploeg.

,,Nadat ‘Roepie’ (Dorothea red.) geblesseerd raakte, heb ik mijn kans gekregen en gepakt in de aanval.”

,,We wilden het seizoen voor eigen publiek goed afsluiten. Je bent immers de kampioen en dan moet je het zeker thuis laten zien. Dat is voor de rust ook gebeurd”, vertelde Manuputty na afloop. Voor hem zit zijn verblijf in de badplaats er – voorlopig – op. De dit seizoen van verdediger tot aanvaller omgeschoolde Manuputty begint in september aanstaande aan een wereldreis die hem onder andere naar Australië, Indonesië en Zuidoost-Azie zal voeren.

Mooi afscheid
Toch zorgende slordigheden bij Noordwijk, en het feit dat Zwaluwen zich na de doelwisseling niet zonder meer bij een naderende nederlaag wenste neer te leggen, ervoor dat de 2-2 tien minuten na rust op het scorebord stond. ,,Toen hebben we toch nog maar even gas gegeven. Jeroen (Borsboom red.) maakte er bij zijn eerste balcontact keurig 3-2 van en na de 4-2 was het helemaal klaar. Een mooi afscheid van de Hoofdklasse voor het publiek en voor mezelf”, vatte de vertrekker samen.

Zodoende neemt Manuputty (27) met een uitstekend gevoel afscheid van Noordwijk, waar hij seizoenen lang zijn opwachting maakte in de verdediging. Na de degradatie in 2014 en het mislopen van de promotie in beide voorgaande seizoenen was de titel van dit jaar voor hem de kroon op het werk.

,,Je weet maar nooit, voetballen doen ze overal op de wereld en ik heb er straks tijd genoeg voor.”

,,Op een positie waarop ik vooraf niet had gerekend. Het begin van dit seizoen was best moeilijk. Dat was even doorbijten. Nadat ‘Roepie’ (Dorothea red.) geblesseerd raakte, heb ik mijn kans gekregen en gepakt in de aanval. Zo is het niet alleen voor de club, maar ook voor mij een fantastisch seizoen geworden.”

Voor de zekerheid
Over enkele maanden pakt Manuputty dus het vliegtuig voor een wereldreis van ongeveer een jaar aan de andere kant van de wereld. Over zijn voetbaltoekomst valt nog niet veel te zeggen. Dat besluit schuift hij momenteel nog even voor zich uit. ,,Het is onder andere de bedoeling dat ik naar Indonesië ga, terug naar mijn roots. In dat land ben ik nog nooit geweest en ik verheug me er enorm op om er naartoe te gaan. Mijn voetbalschoenen neem ik voor de zekerheid maar mee.”

Vader Jack maakte ooit met het Nederlands amateurelftal een trip naar dat land. Als captain van Oranje speelde hij daar diverse vriendschappelijke wedstrijden. Zover zal het voor de wereldreiziger in spe niet komen, maar toch… ,,Je weet maar nooit, voetballen doen ze overal op de wereld en ik heb er straks tijd genoeg voor.”

Noordwijk – Zwaluwen 4-2 (2-0). 6. Westdijk 1-0, 32. James 2-0, 47. Scholman 2-1, 56. Van Mullem 2-2, 59. Borsboom 3-2, 70. James 4-2

Noordwijk: Rondeltap (60. Wijsman), Ten Hoope (77. Hoogerwaard), Overvliet, Michel, Bröcker, Le Congé, Reynaers, Bosma (58. Borsboom), Manuputty, James, Westdijk

Archieffoto: Orange Pictures

Lees ook:  


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)