width=

Sinds een paar weken heeft VVSB een nieuw lid in de technische staf. Nadat assistent-trainer en keeperstrainer, Werner Kooistra, wegens een blessure en zijn werk moest stoppen met zijn werkzaamheden voor de Noordwijkerhouters werd er direct geschakeld. Marek Kujach kwam over van de jeugd van FC Lisse. Hij kijkt uit naar zijn nieuwe uitdaging. 

,,Twee weken geleden werd ik gebeld door VVSB of ik een keepertrainer kende in mijn netwerk”, opent de Poolse sluitpost. ,,Werner [Kooistra red.] moest vanwege omstandigheden stoppen en daarom zochten ze een nieuwe keepertrainer. Na er even over hebben nagedacht, heb ik ze gezegd  dat, als ze niemand konden vinden,  ik het ook wel wilde doen en zodoende kwamen ze bij mij uit. Ik zie dit natuurlijk als een hele mooie uitdaging.”

De oud-doelman van de Noordwijkerhouters werkte de afgelopen jaren als keepertrainer in de jeugd van FC Lisse. Dat was iets wat hij lang leuk vond om te doen. Het werken met jeugd vond de doelman prachtig, maar toch had hij altijd de ambitie om keepertrainer te worden bij een selectie. Die uitdaging vond hij dus uiteindelijk bij zijn oude club.

Doelmannen
Afgelopen zaterdag namen de twee oude clubs van Kujach het tegen elkaar op in de Bollenstreek-derby. Hoewel Kujach momenteel voor VVSB werkt, had hij geen voorkeur voor een winnaar. De sluitpost keek wel met zijn ‘keepersogen’ naar de wedstrijd en zag daarin twee prima doelmannen die hij allebei goed kent. Wel denkt hij dat er nog werk aan de winkel is voor beide heren.

,,Allereerst wil ik zeggen dat ik de wedstrijd van afgelopen zaterdag niet geweldig vond. Dat kwam ook doordat het veld heel zwaar was. Wel heb ik genoten van de sfeer en de strijd die er was. Voor deze wedstrijden doe je het als speler. Beide doelmannen maakte overigens een prima indruk.”

,,Eerst laten zien dat ik het aan kan op dit niveau.”

,,Met Ruben Valk werk ik nu zo’n twee weken en hij kan nog grote stappen maken. Hij is nog jong, maar al heel sterk. In bepaalde dingen is hij echt heel goed, maar hij zal nog hard moeten werken en zo goed mogelijk moeten presteren. Ook moet hij het natuurlijk nog naar z’n zin hebben.”

,,Ook met Wesley Storm heb ik nog even samengewerkt bij FC Lisse. Omdat Dennis van der Pol ,de keepertrainer van het de selectie, er niet was, heb ik zijn groep overgenomen in de voorbereiding. Ook Wesley is een jonge en talentvolle doelman die hopelijk nog grote stappen zal zetten. Hij heeft een goede lengte voor een keeper en is erg sterk op de lijn.”

Ambitie
Kujach hoopt dat zijn verblijf bij VVSB een succes wordt en dat hij zich bij de club verder kan ontwikkelen. Ook barst hij nog van de ambities: ,,Natuurlijk wil je aan de slag gaan op een zo’n hoog mogelijk niveau. Alleen moet ik dan eerst laten zien dat ik het aan kan op dit niveau en zal ik goed moeten omgaan met de mensen om mij heen. Voor nu ga ik me eerst focussen op mijn werk hier in Noordwijkerhout.”

Lees ook: ‘(Onbedoeld) werelddoelpunt veelzeggend hoogtepunt van matige derby’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC20.00Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp20.15Hillegom