Sinds afgelopen zomer is Martijn de Zwart zijn basisplaats kwijt onder de lat bij Quick Boys. Jesper Hogedoorn krijgt de voorkeur van trainer Jan Zoutman. Toch verlengde De Zwart woensdag zijn contract met de Katwijkers met een seizoen tot medio 2019. Een verrassende zet van de 27-jarige goalie?

,,De club wilde mij graag houden. We weten wat we aan elkaar hebben. Quick Boys is één van de mooiste clubs van Nederland. Dat ga je ergens anders niet zo snel vinden. Het is vervelend dat ik op dit moment niet speel, maar het is de keuze van de trainer (Zoutman, red.). Dat heb ik maar te accepteren. Tot die tijd probeer ik mij te bewijzen op de training. Ik ben strijdvaardig genoeg.”

Natuurlijk weegt het vertrek van Zoutman aan het einde van het seizoen ook mee in de beslissing van De Zwart om nog een jaar langer te blijven. ,,Met een nieuwe trainer heb ik ook weer een nieuwe kans. Nu moet ik me gewoon schikken in mijn rol en klaar staan als het nodig is. Bijvoorbeeld als Jesper (Hogedoorn, red.) geblesseerd raakt.”

Evaluaties
De Zwart begon met voetballen bij Quick Boys en is inmiddels het kind van de club geworden. ,,In de D’tjes ben ik omgeturnd tot keeper”, aldus de doelman, die in 2009 zijn debuut maakte in de hoofdmacht. In 2011 verliet hij Nieuw Zuid voor een avontuur bij ADO Den Haag. In drie seizoenen bij De Residentieclub kwam De Zwart tot vijf optredens in de Eredivisie. In 2014 keerde hij weer terug bij de club waar hij ooit begon.

Voor de Katwijker liggen er ook dit seizoen nog kansen om de basisplaats te heroveren. ,,We hebben tot nu twee evaluaties gehad met de keepers en de trainer. Dan is er altijd een kans dat ik mijn plek weer terugkrijg. Daar ga ik vol voor”, benadrukt hij.

De Zwart gaat naar eigen zeggen met zijn 27 jaar nu een topperiode in. ,,Dat denk ik wel. Mijn beste jaren moeten misschien nog wel komen.”

Archieffoto: Hans van Duijn

Lees ook: ‘Bestuurslid Pieter Kuyt (Quick Boys): ,,Zit in dat geval op één lijn met voorzitter van DVS’33”’
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 22 okt.
Districtsbeker
Voorschoten '971-1Kagia *w.n.s.
Oefenwedstrijd
OFC 1-1Quick Boys
Za. 26 okt.
GVVV14.30Noordwijk
SteDoCO14.30VVSB
Ter Leede14.30Jong Almere City FC
Ajax (ama.)14.30FC Lisse
Achilles Veen14.30FC Rijnvogels
DSO14.30Valken'68
Kagia14.30Wateringse Veld
FC Oudewater14.30VVSB (zat.)
Kozakken Boys15.00Katwijk
Quick Boys15.00Scheveningen
Van Nispen (zat.)15.00Berkel
Warmunda15.00LSVV '70
Rijnsburgse Boys15.30AFC
Zo. 27 okt.
Alphense Boys14.00SJC
DOSR14.00Hillegom
Laakkwartier14.00Foreholte
Wippolder14.00Teylingen
Voorschoten '9714.00Van Nispen (zon.)