"banner

De zon leek de afgelopen zeven dagen figuurlijk te schijnen voor sv Hillegom. AFC ’34 werd met 5-2 verslagen en eerstedivisionist Telstar werd in een vriendschappelijk duel op 1-1 gehouden. Noodzakelijk kwaad, na zes nederlagen op rij voor het elftal van Stefan Teeken. Maar de ploeg ging bij elkaar zitten, sprak frustraties uit, veranderde de speelwijze en leek op de weg terug. Tot zondag. Hillegom verloor kansloos op bezoek bij Hoofddorp met 4-0.

,,En dat hebben we volledig aan onszelf te wijten”, erkende vleugelverdediger Mike van Veen. Een beetje typisch voor het seizoen, vond de inwoner van Beinsdorp het. De eersteklasser kwam tegen de concurrent vroeg op achterstand en kon dat niet meer omkeren.

Na het groepsgesprek bij de eersteklasser besloot de technische staf in samenspraak met de selectie in te zakken en dan vanuit een controlerend systeem tot kansen te komen. Dat plan kon na twee minuten de prullenbak in, omdat de thuisploeg vroeg op voorsprong kwam.

,,Jongens die bij ons het verschil moesten maken, haalden niet hun niveau. Ach, eigenlijk haalde niemand dat.”

,,En ook dat was onze eigen schuld. Zij kregen een ingooi ter hoogte van ons strafschopgebied. We stonden daarna zelf slecht te dekken en zo kon de 1-0 binnen worden gekopt. We hebben daarna in de eerste helft aardig meegevoetbald, maar meer dan een paar corners hebben we niet gecreëerd. Zij maakten nota bene in vlak voor rust nog de 2-0.”

Eigen schuld
Hoewel de Hillegommers na rust het meest aan de bal bleven, werd het qua score van kwaad tot erger. De thuisploeg liep uiteindelijk uit tot 4-0. ,,Het lukte ons niet om ons te herpakken helaas”, zag Van Veen. ,,Jongens die bij ons het verschil moesten maken, haalden niet hun niveau. Ach, eigenlijk haalde niemand dat.”

Daarmee begint de ploeg van Teeken slecht aan een drieluik voor de winterstop tegen allemaal concurrenten. Hoofddorp was er daar één van. ,,Zij hadden voorin wel wat creativiteit, maar verder vond ik het geen hele bijzondere tegenstander. Dat we met 4-0 verloren, was echt onze eigen schuld.”

Hillegom-keeper Donovan Partosoebroto speelde zondag tegen zijn oude ploeg

,,Het is vooral jammer, omdat dit zo’n typische ‘zespuntenwedstrijd’ was. Als we hadden gewonnen, dan hadden we ons weer bovenin de middenmoot kunnen melden. Het was een zure middag. We moeten vooral zelf in de spiegel kijken.”

Ook Van Veen kon zelf het verschil niet maken. De 22-jarige voetballer is sinds dit seizoen een linie naar achter geschoven in het Hillegomse elftal. Waar hij vorig seizoen regelmatig als linkshalf acteerde, stond hij – net als in eerdere wedstrijden dit seizoen – tegen Hoofddorp opgesteld als vleugelverdediger.

,,Overigens bevalt me dat wel prima. Ik heb in het tweede elftal van FC Lisse ook vaak op de backpositie gespeeld, dus helemaal nieuw is dit niet voor mij. In het begin was het toch even wennen, omdat ik bij Hillegom vooral als linksbuiten en linkshalf heb gespeeld. Maar ik voel me er nu goed.”

,,We wisten dat we in december tegen de drie directe concurrenten moesten spelen.”

Sowieso steekt Van Veen wel aardig in z’n vel. Dat komt mede vanwege de komst van zijn neef Niels naar De Zanderij. ,,We hebben hem zo gek gekregen”, grapt de jongere telg van de familie Van Veen. ,,Hij heeft altijd op een hoger niveau gevoetbald. Hij is nu 28 jaar en vindt het mooi om hier te spelen. Ik vind het zelf ook tof, dat merk ik ook op de trainingen.”

Concurrentie
Tot slot keek de voetballer nog even vooruit op de laatste twee duels voor de winterstop. ,,We wisten dat we in december tegen de drie directe concurrenten moesten spelen. Het is dan vervelend dat we in de eerste de beste pot gelijk tegen een verliespartij aanlopen.” Hillegom speelt de komende twee wedstrijden tegen nummer vier FC Uitgeest (dat twee duels achter elkaar won en daardoor is opgeklommen in de Eerste Klasse) en nummer negen Zaanlandia.

Foto: Dirk van der Reep

Lees ook: ‘Ook Imac levert spullen in bij Warmunda’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Wie maakt de meeste goals?

Programma & Uitslagen

Za. 15 dec.
AFC0-0Katwijk
Valken '682-2Voorschoten '97
Noordwijk4-1De Dijk
DOVO0-3FC Lisse
FC 's-Gravenzande2-4Ter Leede
FC Rijnvogels3-1RKAV Volendam
NSV '461-4Van Nispen (zat.)
VVSB (zat.)1-1CVC Reeuwijk
Kagia2-0United/DAVO
IJsselmeervogels4-1Rijnsburgse Boys
Quick Boys2-0SJC
VVSB1-3Barendrecht
Zo. 16 dec.
Hillegomafg.Zaanlandia
Foreholteafg.ESTO
ROACafg.Teylingen
WVCafg.Van Nispen (zon.)
Voorschoten '97afg.Warmunda