Teylingen heeft een matige start in Den Haag moeten bekopen met een 4-1 nederlaag bij laagvlieger HMSH. Na negen minuten stond het 2-0 voor de gastheren en deze voorsprong werd gestaag uitgebreid tot een 4-1 eindstand. Heel veel pijn deed de nederlaag niet op de ranglijst. De Sassenheimers blijven op de zevende plek staan in de Tweede Klasse.

Kevin Driessen, die in het verleden ook nog voor Ter Leede speelde, baalde van het matige begin. ,,We begonnen weer eens veel te slap aan de wedstrijd, terwijl wij hier voor de wedstrijd duidelijke afspraken over hadden gemaakt. We zouden hoog druk zetten en fel in de duels zijn.”

,,We wisten dat HMSH slimme voetballers in de selectie zouden hebben, die je geen ruimte moest geven. Als je dan zag hoe wij de wedstrijd begonnen, was dit alles behalve sterk. We waren slap in de duels, ballen over drie meter kwamen niet aan en simpele dekkingsfouten hebben de vroege tegentreffers ingeleid.”

,,We hielden het veld niet breed in balbezit en speelden alles door de as, waar het erg druk was.”

Via goals van Adem Akbulut en Ibrahim Akdeniz stonden de Sassenheimers dus al binnen tien minuten tegen een 2-0 achterstand aan te kijken. In het vervolg ging het wel ietsjes beter, zag Driessen. ,,Na het slechte begin kwamen we gelukkig iets beter in de wedstrijd en creëerden wij twee goede kansen, maar na een counter en een slimme loopactie van de spits stonden we ineens met 3-0 achter.”

Rare dingen
,,In de rust spraken we af hoe we het de tweede helft beter moeten doen en na een kwartier scoorde Omar Mansour Baker met een mooie kopbal. De tegenstander kreeg vervolgens een rode kaart, waardoor wij goede hoop hielden op een resultaat. Maar tegen tien man gingen wij rare dingen doen.”

,,We hielden het veld niet breed in balbezit en speelden alles door de as, waar het erg druk was. Ook het baltempo was te laag om verrassend te zijn. Tenslotte maakten we nog een fout waar de 4-1 uit voortkwam en vanaf dat moment was het klaar. Een hele teleurstellende middag voor ons”, typeerde Driessen de middag van Teylingen.

,,Er zit zoveel potentie in dit team, maar tijdens de wedstrijden laten we gewoon te weinig zien.”

Tot de winter spelen de Sassenheimers nog vier competitie wedstrijden. Tegen RKDEO, ASC, Hillegom (op zaterdagavond) en DOSR probeert het team van Martijn Lagendijk 2019 mooi af te sluiten. Met name in de wedstrijden tegen ASC en DOSR liggen er kansen voor Teylingen op een goed resultaat.

Aanpakken
Driessen, die voor de rust met hamstringklachten naar de kant ging, waakt echter voor te veel optimisme. ,,We moeten dinsdag in de nabespreking toch een keer duidelijk maken aan elkaar wat we nu eigenlijk willen dit seizoen. Er zit zoveel potentie in dit team, maar tijdens de wedstrijden laten we gewoon te weinig zien.”

,,We speelden zondag allemaal ondermaats. Ook ikzelf en dat is balen. We moeten eerlijk naar elkaar zijn, want ik denk dat de top vijf haalbaar is. Kijk, ik heb het erg naar mijn zin bij Teylingen, de sfeer in de club is goed, ook in het team, maar we mogen elkaar best wat meer aanpakken tijdens trainingen en de wedstrijden.”

HMSH – Teylingen 4-1 (3-0) 3. Akbulut 1-0, 9. Akdeniz 2-0, 28. Oulhani 3-0, 60. Mansour Baker 3-1, 75. Ozkok 4-1

Teylingen: Zonjee, Vooijs (74. Seegers), Van den Nouland, Driessen (37. Mansour Baker), Dofferhoff, Zwetsloot, Hoogkamer, El Kourami (74. Blonk), Van der Zon, Safi, Witkamp

Tekst: Koen van der Vlugt

Archieffoto: Peer Compeer