Van Nispen is slecht aan de competitie begonnen. Het verloor van promovendus Bernardus met 1-3. Met de rust was alles nog overzichtelijk voor de ploeg van Rene Ras met de 1-1 op het scorebord. Bernardus liet Van Nispen in de eerste helft in leven.

Het had ook zomaar 1-4 kunnen staan door de vele mogelijkheden die de ploeg van Marcel Vondeling kreeg. Ook een bal tegen de onderkant van de lat hield Van Nispen in de race in de eerste helft.

Van Nispen trof in Bernardus een uitstekende tegenstander. Bernardus-coach Vondeling kon beschikken over een aantal goede sterkhouders. Met Alex IIiopoulus, die vorig seizoen 25 treffers maakte en Stef Schinagl (35 treffers) heeft de promovendus uit de Derde Divisie twee spitsen in de ploeg die aan de lopende band scoren. Schinagl liet dat ook zien tegen Van Nispen met twee goals na rust.

Blessures
Rond de tiende minuut was het Jasper van der Haven die zijn ploeg aan de leiding bracht. Van Nispen kwam snel terug, negen minuten later. Patrick Frumau schoot de 1-1 binnen en leek Van Nispen weer op het goede spoor te zetten. Na rust sloeg het elftal van Vondeling ,oud-speler van onder andere ARC, Noordwijk en Katwijk, twee maal toe en won het moeiteloos de eerste competitiewedstrijd.

,,Je kon wel zien dat een aantal belangrijke spelers ontbrak. Het was allemaal net teveel van het goede.”

Bij Ven Nispen ontbraken tegen Bernardus gewoonweg te veel belangrijke spelers. Jelle Vleugel was afwezig vanwege werkzaamheden. Door een regiment aan blessures ontbraken ook nog spelers als Sjors Meiland, Rick Witteman en Mike van Haaster.

Ras miste dus zijn volledige middenas. In de voorbereiding ging het ook al niet van een leien dakje met slechts één overwinning in zes gespeelde wedstrijden. De Zilkse formatie heeft nog niet een keer in een vaste formatie kunnen spelen. Ras verschuilt zich echter niet achter die ongemakken.

Matig
,,We hebben een wat bredere groep dit seizoen. Daar hoop je uit te kunnen peuren. Je kon wel zien dat een aantal belangrijke spelers ontbrak. Het was allemaal net teveel van het goede.”

,,Wij hadden vandaag scherper moeten zijn in deze matige wedstrijd”, stak Ras de hand in eigen boezem ,,Dan moet je er een tandje bijzetten en compacter gaan spelen. Bij de les blijven en dat is dan juist het moeilijkst. Als je dan een elftal hebt waar op een aantal posities nog geen vastigheid is, zie je dat de organisatie moeite heeft om goed te staan. Onze weerstand was niet optimaal.”

,,Dit kost me een aantal wedstrijden en daar zit ik echt niet op te wachten.”

Schinagl besliste binnen tien tijd het lot over De Zilkers met twee goals en bracht de stand op 1-3. Vondeling vond de overwinning aan de magere kant. ,,We hadden vandaag [zondag red.] de mogelijkheden om meer doelpunten te maken. Dat hebben we nagelaten. Aan de ander kant is het ook zo dat drie punten, drie punten zijn.”

Ras had ook nog de pech dat zijn jeugdige 18-jarige spits Jeffrey van der Geest tegen een rode kaart opliep. Van der Geest is dit seizoen aangesloten bij de selectie. Dat hij gelijk met een rode kaart in de tweede helft werd geconfronteerd rond de 70e minuut deed veel zeer. Een zeer ongelukkig moment waar de jonge telg flink van baalde.

Scheenbeenbreuk
,,Ik had helemaal niet de intentie om die jongen te raken. Dit kost me een aantal wedstrijden en daar zit ik echt niet op te wachten. Mijn ontwikkeling stagneert nu. Ik kijk hier tegen bepaalde spelers op, waar ik wat van kan leren.”

De wedstrijd kreeg nog een extra zwart randje toen bleek dat Bernardus-speler Denzel Wesseling z’n scheenbeen had gebroken na een overtreding van Peter van Eeden. De verdediger van Van Nispen wil deze week contact opnemen met de ongelukkige speler van Bernardus. Die charge werd niet bestraft met rood overigens.

Van Nispen – Bernardus 1-3 (1-1) 10. Van der Haven 0-1, 19. Frumau 1-1, 62. Schinagl 1-2 , 72. Schinagl 1-3.

Rood: 70. Van der Geest (Van Nispen)

Van Nispen: T. van Maris, L. Zonneveld, Pompe, Van der Linden, Van Eeden, (70. Duivenvoorde), Van Westerop, Frumau, Verhoeven, (80. De Groot), S. van Maris, B. Zonneveld, Van der Geest


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 14 dec.
HHC Hardenberg14.30Quick Boys
Noordwijk 14.30Jong FC Volendam
FC Lisse 14.30DVS'33
FC Rijnvogels 14.30Sportlust'46
SVC'0814.30Valken'68
Kagia14.30DSO
Te Werve 14.30Van Nispen (zat.)
FC Oegstgeest14.30VVSB (zat.)
Warmunda 14.30MMO
Spakenburg 15.00Rijnsburgse Boys
VVSB 15.30Harkemase Boys
Katwijk 15.30IJsselmeervogels
GOES18.00Ter Leede
Zo. 15 dec.
MSC14.00SJC
Concordia 14.00Hillegom
Oliveo 14.00Foreholte
Teylingen 14.00DOSR
Van Nispen (zon.) 14.00FC Aalsmeer