Ter Leede oefende zaterdag in Oostzaan tegen OFC. Die ploeg kwam dit voorjaar vaker negatief in het nieuws dan positief. Financiele malaise hangt als het ‘zwaard van Damocles’ boven het hoofd van de ploeg uit Oostzaan. De sportieve prestaties worden vaker vergeten. OFC speelt komend seizoen gewoon in de Derde Divisie. Een prima sparringspartner voor het Sassenheimse Ter Leede.

En op een één of andere manier ligt OFC, Ter Leede wel. Ook vorig jaar oefende Ter Leede tegen de derdedivisionist. Toen wonnen de Sassenheimers met 2-0. En ook nu trok Ter Leede aan het langste eind: 1-2. Veel spelers van Ter Leede van vorig seizoen kwamen ook nog een bekende tegen in het team van OFC, Rydell Kewal. De verdediger leek eerst naar Zeeburgia te gaan, maar toen dat niet rond kwam bleef OFC uitkomst te bieden. Ook oud doelman van Katwijk, Atam Koroglu, kwam een halve wedstrijd in actie bij zijn nieuwe club uit Oostzaan.

In deze derde oefenwedstrijd gebruikte Ter Leede trainer Henk Wisman weer veel spelers van zijn selectie. Er werd dan ook de tweede helft druk gerouleerd. De enige speler die de volle negentig minuten mee speelde was Rene Troost. De oud-Rijnsburgse Boys verdediger maakte een solide indruk en lijkt in de voorbereiding een aanwinst te zijn voor Ter Leede.

Een andere nieuwe naam in het rood-gele tenue is Maurits Splinter. Geen onbekende in de streek. Want eind februari kondigde Maurits Splinter (27) na vier seizoenen Duinwetering aan de roodwitten te verruilen voor de Sassenheimers. De inwoner van Zevenhoven die voor zijn Noordwijk periode ook voor ARC, Argon en de jeugd van FC Utrecht uitkwam, was naar eigen zeggen toe aan een nieuwe uitdaging. Het komende seizoen hoopt de middenvelder, gezegend met een uitstekende traptechniek, die te vinden op de Roodemolen.

 ,,Als voetballer wil je natuurlijk altijd spelen. Dat kwam er bij Noordwijk lang niet altijd van”, licht Splinter zijn besluit om te vertrekken toe. Trainer Dogan Corneille gaf afgelopen seizoen op ‘tien’ steeds vaker de voorkeur aan Emiel Wendt of Marios Lomis. ,,Noordwijk wilde me graag behouden, maar gezien mijn leeftijd trek ik mijn eigen plan. Al snel toonde een aantal clubs belangstelling. Na een paar goede gesprekken werd het Ter Leede. Een warme club met een rijke historie, die op een verantwoorde manier omhoog wil. Daar wil ik graag mijn steentje aan gaan bijdragen.”

Visie
Vooral de visie en werkwijze van trainer Henk Wisman sprak Maurits Splinter aan. Daarnaast bevat de roodgele selectie in de ogen van Splinter voldoende voetbalkwaliteiten om de toekomst met vertrouwen tegemoet te zien. ,,Vergeleken met Noordwijk is de selectie smaller, maar dat wil niet zeggen dat er geen resultaten kunnen worden behaald. Integendeel, ik hoop met Ter Leede in het nieuwe seizoen bovenin mee te draaien. De club wil ook graag omhoog, waarbij er ook vanuit de jeugd talenten doorstromen. Ik denk dat de toekomst er dan ook goed uitziet.”

Van jongs af aan oefenen
Met negen seizoenen voetbal in de hoogste regionen van het amateurvoetbal in zijn rugzak hoopt Maurits Splinter straks een wezenlijke bijdrage te leveren aan het streven om Ter Leede naar hogere regionen te brengen. ,,Ik zie me zelf niet als een echte routinier, maar wel als een speler met de nodige ervaring. Op mijn positie komt dat natuurlijk goed van pas. Bovendien pik ik regelmatig mijn doelpuntjes mee. Dat heeft het verleden wel bewezen”, aldus Maurits Splinter die in het dagelijks leven als fysiotherapeut werkzaam is.

Daarmee doelt Splinter indirect op zijn specialiteit. Met name bij vrije trappen rond de zestien meldt de middenvelder zich om de vijandelijke veste te bestoken. ,,Nee, bijgehouden heb ik de doelpunten niet die ik op die manier heb gescoord, maar het moeten er flink veel zijn”, meldt hij bescheiden. ,,Daarnaast aarzel ik  niet om het leer op mijn pantoffel te nemen als de kans zich daartoe voordoet. Het is vooral een kwestie om dat van jongs af aan te oefenen. Zowel links als rechts. Enerzijds is het natuurlijk een talent dat je hebt meegekregen, maar je dient die gave wel te onderhouden. Elke donderdag na de training oefen ik er nog even op. Dat betaalt zich dan twee dagen later hopelijk uit.”

Bevestiging
Zijn overstap naar Sassenheim bevalt de inwoner uit Zevenhoven uitstekend. De club en de meeste spelers kende hij al omdat hij bijna jaarlijks tweemaal in actie kwam tegen Ter Leede. Nu hij de sfeer in de praktijk heeft kunnen proeven vallen er voor hem louter positieve punten op te sommen. ,,Nu we een paar weken bezig zijn in de voorbereiding, durf ik te zeggen dat ik de juiste keuze heb gemaakt. Ik heb het uitstekend naar mijn zin. Ik ben tevreden met de speelminuten die ik tot nu toe heb gekregen. Vandaag kon ik merken dat ik wel de hele wedstrijd aan kon maar de andere jongens zijn natuurlijk ook aan bod gekomen. Het kan altijd beter en daar streef ik altijd naar. Belangrijk is dat we stappen moeten maken met elkaar binnen en buiten het veld. Zo groei je naar elkaar toe. Veel voor elkaar over hebben want dat is de weg naar succes.”

Foto: Tino Stulen

 


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)