Warmunda en Alan Campfens zijn het seizoen goed begonnen. De derdeklasser die vorig jaar nog vocht tegen degradatie staat nu na zes duels op een keurige vijfde stek met negen punten uit zes duels. Komende zondag staat de burenruzie met ASC op het programma.

Campfens is behoorlijk goed gemutst. De start is misschien wel beter dan hij zelf had verwacht. ,,We hebben drie keer verloren en drie keer gewonnen. Het is lekker dat we zondag gewonnen hebben. Dat hadden we ook verdiend. We zitten in een proces, na een moeizaam debuutseizoen.”

De oefenmeester is bezig talenten in te passen in zijn elftal. Dat gaat met vallen en opstaan, ziet hij.  ,,De jonge jongens moeten vooral fysiek en conditioneel nog stappen maken. Zodat ze met de juiste intensiteit de duels en de wedstrijd ingaan. Dat is een onderdeel waar we nu mee bezig zijn. Dat geldt eigenlijk voor de hele ploeg. Als je met de juiste instelling het veld op gaat, speel je die wedstrijd ook beter.”

,,Waar we vooral mee bezig zijn, is situaties gaan herkennen in bepaalde fases. Dus als we onder druk staan, hoe kunnen we dan in de tegenaanval gevaarlijk worden?”

Van de oudere garde verwacht hij juist meer leiding. ,,We zijn nu bezig om de spelersgroep dingen zelf te laten uitzoeken in het veld. Dat gaat met vallen en opstaan. We hebben een aantal spelers die daarin het voortouw moeten nemen. Vincent Solleveld van achteruit, maar ook Niels van der Meij op het middenveld. Dat mag die laatste nog wel wat meer gaan doen.”

Roer om
Campfens heeft het roer omgegooid nadat Warmunda vorig seizoen bijna degradeerde. De realiteitszin is neergedaald in Warmond. ,,We zijn niet de ploeg die het moet hebben van de bal zeven keer rondspelen en dan via combinatiespel het doel moet opzoeken. Dat hebben we vorig seizoen wel getracht, maar dat is niet helemaal goed afgelopen.”

,,Anders speel je ook geen Derde Klasse. Waar we vooral mee bezig zijn, is situaties gaan herkennen in bepaalde fases. Dus als we onder druk staan, hoe kunnen we dan in de tegenaanval gevaarlijk worden? Niet meer altijd aanvallen. We moeten slimmer worden.”

En dan staat zondag de twist met ASC op het programma. De twee ploegen die hemelsbreed een zucht van elkaar af liggen. Een speciale wedstrijd voor de meeste spelers. ,,Die zijn er wel mee bezig. Persoonlijk is het voor mij een wedstrijd zoals alle andere. ASC staat één-na-laatste, maar het verschil is maar drie punten. Naar de koploper ook maar vier. Dat geeft wel aan dat de competitie erg aan elkaar gewaagd is.”

,,De KNVB heeft gezegd dat ik mocht ik de cursus willen gaan doen, ik beter zo hoog mogelijk kan gaan trainen.”

,,Ik heb al eerder gezegd dat onze doelstelling de middenmoot is. Als ik het zo bekijk, al zijn we pas bezig, moet dat kunnen. En misschien blijkt dat na de winterstop er wat meer in het vat zit of juist niet. Van ASC weet ik niet zo heel veel. Je hoort wel eens wat van andere coaches over de tegenstander. Ik heb wel een plannetje. En mocht dat niet werken, zullen wij dat van de kant moeten herkennen. Op termijn is het de bedoeling dat de spelers dat zelf kunnen.”

Ambitie
Campfens is zijn derde seizoen ingegaan bij de Warmonders. Heeft hij al enig idee over zijn eigen toekomst? ,,Ik heb ook ambitie. Dat weet iedereen ook wel. Ik wil graag mijn TC-1 halen. Nu mag ik tot de Tweede Klasse trainen. De KNVB heeft gezegd dat ik mocht ik de cursus willen gaan doen, ik beter zo hoog mogelijk kan gaan trainen. Dat kan als hoofdtrainer zijn, maar ook als assistent-trainer bij een tweede- of derdedivisionist.”

,,Ik vind die opvatting van de bond niet helemaal de lading dekken. In de afgelopen twee jaar heb ik bij Warmunda de organisatie neergezet. Het tweede is twee keer kampioen geworden. We zijn met het eerste gepromoveerd. Misschien is het allemaal wel wat te snel gegaan allemaal. De komende maanden zal wel duidelijk gaan worden wat de toekomst gaat brengen. Voorlopig zet ik mezelf met alles wat ik heb in voor Warmunda. Verder denk ik eigenlijk nog niet na.”

Foto: Jeannette Dijkstra
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC20.00Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp20.15Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen