Twaalf van de dertien voetbalclubs in de Derde Divisie zaterdag hebben zich ook uitgesproken tegen de indeling in hun competitie. Alleen ACV heeft de voorkeur gegeven om zelf hun eigen visie te geven op de bijeenkomst van 28 juni. De brief volgt op de tekst van de zes amateurverenigingen die zich al eerder uitspraken over de belofteninstroom van de voetbalpiramide.

De clubs vinden dat de KNVB de huidige indelingsproblemen over zichzelf heeft afgeroepen. Ondanks de waarschuwingen van de amateurclubs is er onvoldoende nagedacht over de consequenties met betrekking tot de promotie en degradatie van beloftenteams in het eerste seizoen van de voetbalpiramide, stellen de clubs.

,,Wij gaan absoluut niet akkoord met de indeling en voelen ons zwaar benadeeld, omdat er maar liefst vijf beloftenteams in onze poule zijn ingedeeld. De verhoudingen met de Tweede Divisie en met name Derde Divisie zondag zijn op deze manier volkomen weg.”

Wordt vervolgd
De afzenders van de brief vernemen graag een reactie van de KNVB en hopen dat de bond het probleem op kan lossen. ,,Zo niet, dan beraden we ons over mogelijke verdere stappen met de verenigingen die zich hebben aangesloten bij de eerder genoemde brief.”

Lees ook: ‘Zestal clubs stuurt boze brief naar KNVB’

Foto: Hans Heemskerk


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 20.00Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB20.00RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 14.30Kagia
Van Nispen (zat.) 14.30Soccer Boys
Valken'68 14.30RCL
VVSB (zat.) 14.30 FC VVC
FC Boshuizen 14.30Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Forholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)