De meerderheid van de amateurclubs is geen voorstander van een gemengde competitie, waarin zaterdag- en zondagclubs in dezelfde competitie uitkomen. Dat meldt het Algemeen Dagblad woensdag, dat zich baseert op de enquête van de Belangenorganisatie Amateur Voetbalverenigingen (BAV).

Hoewel ‘maar’ 420 van de 1300 aangeschreven clubs de vragenlijst invulden, zit een overgrote meerderheid van dat aantal niet te wachten op weekendvoetbal. Opvallend is dat 92 procent van de zaterdagclubs tegenstander is van gemengde competities tegenover 64 procent van de zondagclubs.

Volgens de BAV geeft twee derde van de verenigingen bovendien aan problemen met vrijwilligers te verwachten, mits er van speeldag wordt veranderd. 44 procent laat ook weten dat het sportcomplex niet geschikt is om op een andere dag te spelen.

BAV-voorzitter Ben van Olffen vertelt aan het AD te begrijpen waarom de KNVB recent opperde voor de invoering van weekendvoetbal. ,,In West II waren voor het begin van dit seizoen maar elf vierdeklassers op zondag. Die zijn door de KNVB in de Derde Klasse ingedeeld, maar de kwaliteitsverschillen zijn nu vaak veel te groot. In andere districten speelt dit probleem nu nog niet echt.”

Lees ook: ‘Trainerswissel wordt straks dure grap voor amateurclubs’
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 13 jul.
Oefenwedstrijd
FC Rijnvogels4-0FC Lisse
Za. 20 jul.
Oefenwedstrijd
Katwijk14.30FC Rijnvogels