Met de eerste overwinning van het seizoen is de stijgende lijn ingezet bij VVSB. Op bezoek bij Excelsior’31 won de ploeg van Eric Meijers met 0-2. Meijers kon na afloop genoeg positieve punten aanhalen, maar erkende tegelijkertijd dat het niveau in Noordwijkerhout nog hoger kan. ,,Het beste VVSB moeten jullie nog te zien krijgen”, zei hij dan ook na de wedstrijd. 

Door een eigen goal en een treffer van Felitciano Zschüsschen zegevierden de paars-gelen met 0-2 in Rijssen. Door de overwinning kon de ploeg uit Noordwijkerhout weer eens drie punten bijschrijven, waardoor het totaal op vier staat. Meijers was tevreden met het resultaat, maar ook met de manier waarop de overwinning werd geboekt.

,,Ik denk het positief is dat wij de nul hebben gehouden”, is één van de dingen die de hoofdtrainer opsomt als hij het over de wedstrijd heeft. ,,Daarnaast is het goed dat onze spits tot scoren kwam. Dat is goed voor zijn zelfvertrouwen en aan een spits met zelfvertrouwen hebben wij natuurlijk enorm veel. Verder was ik tevreden over de eerste helft. We hebben bij fases Excelsior’31 met de rug tegen de muur gezet en kwamen tot drie, vier goede kansen. Dat we uiteindelijk vlak voor rust scoren, was mooi.”

,,Ik zie progressie bij ons en het is uiteindelijk de bedoeling dat wij een woordje gaan meespreken in deze afdeling, want we hebben een behoorlijke ploeg staan.”

Vorig seizoen stond VVSB erom bekend dat het meestal een goede eerste helft op de mat legde, maar na de thee enorm ver terugviel. Ook in Rijssen was dit weer eens het geval. De zoveelste terugval baart Meijers veel zorgen. ,,Dat is wel echt iets wat er uit moet bij ons. Ik heb geen idee waar het aan ligt, maar het moet iets mentaals zijn. Wij moeten gewoon goed starten aan de tweede helft.”

Terug naar het oude systeem
Slechte start of niet, de Noordwijkerhouters hielden wel stand bij de promovendus. Een kwartier voor tijd viel de beslissing door een treffer van Zschüsschen: 0-2. ,,Het gaat bij ons gelukkig de goede kant op. We grepen weer terug naar het systeem van vorig seizoen (1-5-3-2-systeem, red.) en een aantal spelers van ons voelden zich daar fijner bij. Daarnaast hebben we met Jelmer Vijlbrief en Richelo Fecunda backs in huis die goed functioneren in dit systeem.”

,,Ik denk dat we de komende wedstrijden op deze manier verder gaan. We hebben nu vier punten gehaald uit twee wedstrijden, dus daar kunnen we mee verder. Ik zie progressie bij ons en het is uiteindelijk de bedoeling dat wij een woordje gaan meespreken in deze afdeling, want we hebben een behoorlijke ploeg staan. De jongens hebben vertrouwen in dit systeem, maar het is uiteindelijk wel de bedoeling dat we gaan ageren, in plaats van reageren. Het beste VVSB moeten jullie nog te zien krijgen.”

Foto: Hans Schalk

Lees ook:FC Lisse krijgt de beschikking over multifunctionele verdediger


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC20.00SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk20.00FC Lisse
Warmunda 20.00Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede19.00SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude