Eric Meijers en co moesten er lang op wachten: de tweede overwinning van het seizoen. De trainer won zijn eerste wedstrijd bij VVSB tegen Scheveningen, maar moest daarna lang wachten op de tweede driepunter in de Tweede Divisie. Op bezoek bij HHC Hardenberg sloegen de Noordwijkerhouters keihard toe. Op De Boshoek kwam de ploeg van Meijers op een vroege en ruime voorsprong. Dat is dit seizoen niet altijd een garantie geweest op een driepunter, maar in Hardenberg was dat het wel.

,,Het weggeven van een voorsprong ging toch een beetje zijn eigen leven leiden”, gaf een opgeluchte Meijers kort na de wedstrijd toe. ,,Tegen Scheveningen wonnen we en daarna hebben we te lang op die tweede overwinning moeten wachten. Tegen Barendrecht, GVVV, Rijnsburgse Boys en IJsselmeervogels gaven we elke keer de voorsprong en de kans op drie punten weg. Dan kan je deze overwinning wel een bevrijding noemen.”

Martins steelt de show
De bezoekers kwamen enorm sterk uit de startblokken. Lulinho Martins kon vanaf de rechterkant voorgeven en vond Tommy Bekooij bij de tweede paal. De aanvaller, die aan het einde van het seizoen vertrekt bij VVSB, kon simpel raak schieten: 0-1. Kort daarna was het wederom raak. Bekooij was deze keer de aangever vanaf de linkerkant en vond Frank Tervoert. De spits draaide weg en kon Martins bedienen, die de tweede treffer tegen de touwen schoot: 0-2.

,,De Tweede Divisie is een marathon en we zijn net op de helft.”

,,Achter de schermen waren we wel bezig om deze groep mentaal ‘harder’ te krijgen”, erkende Meijers. ,,Degradatievoetbal vraagt gewoon wat anders van spelers. Ik vind dat ze het vandaag goed hebben opgepakt. We scoorden op de juiste momenten. We stonden weer eens 0-2 voor, alleen weet je het nooit met ons. Gelukkig maakten we snel na de rust de 0-3.”

Cees de Roo
Na de thee was het Bekooij die zijn tweede van de middag maakte. Martins trok de bal wederom voor en vond zijn kompaan voorin. De Leidenaar nam de bal slecht mee, maar kreeg alsnog de kans nadat hij de bal terugkreeg van Tim de Rijk: 0-3. Kort daarna moesten de Noordwijkerhouters wel een tegengoal slikken. Derian Reinders schoot vanaf de rand van het strafschopgebied raak: 1-3.

,,Daarna maakten we snel de 1-4 en kregen we alweer snel het gevoel terug dat we hier konden winnen.” Martins, die zijn derde assist van de middag gaf, vond Tervoert die de bal binnen knikte met het hoofd: 1-4. Even later ontsnapte Martins aan de buitenspelval en kon hij weer afgeven op Tervoert: 1-5. Kevin Görtz, die het einde van de wedstrijd niet haalde wegens een rode kaart, kopte vlak daarvoor nog uit een hoekschop de 2-5 binnen.

De twee tegentreffers deerden de oefenmeester van de paars-gelen niet. De stemming was na afloop dan ook opperbest bij de Nijmegenaar. ,,Of ik een liedje ging zingen? Ja, ‘Cees de Roo’ hè? Geen carnavalskraker. Ik denk dat deze overwinning perspectief biedt voor de rest van het seizoen. De Tweede Divisie is een marathon en we zijn net op de helft.”

HHC Hardenberg – VVSB 2-5 (0-2): 5. Bekooij 0-1, 8. Martins 0-2, 52. Bekooij 0-3, 54. Reinders 1-3, 60. Tervoert 1-4, 82. Tervoert 1-5, 85. Gortz 2-5.

VVSB: Valk, Fecunda, Zwart, Ten Hoope, Vijlbrief (14. Arroyo), Goeman, De Rijk, Bakker (77. Van Niel), Martins, Tervoert, Bekooij (85. Van der Wilden)

Tekst: Sander Beukers

Foto: Orange Pictures

Lees ook: ‘VVSB-spits keert terug bij oude club
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 1-1Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB1-0RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 1-1Kagia
Van Nispen (zat.) 0-2Soccer Boys
Valken'68 5-4RCL
VVSB (zat.) 3-4 FC VVC
FC Boshuizen 1-6Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Forholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)