Na de 1-0 van Peter Verhoeve was er een kwartier lang een fase in de wedstrijd dat VVSB de tegenstander, DVS’33, eigenlijk op de knieën had, maar de ploeg van Eric Meijers liet het na om de 2-0 te maken. Het elftal uit Ermelo kon nog in de eerste helft in terug in het duel komen door een vrije trap die van richting werd veranderd. Daarna kregen beide ploegen grote kansen, maar waren de bezoekers nog twee keer trefzeker en gingen ze er met de winst vandoor (1-3).

„We hebben nagelaten om de 2-0 te maken’’, vond ook Richelo Fecunda. „Ik verwijt onszelf ook dat we niet doorgedrukt hebben. Dan ga je namelijk ook gelijk op zoek naar de 3-0. De gelijkmaker vliegt er dan ook nog eens op zo’n vervelende manier in. Dat is gewoon zuur.’’

Scoren
Daarna ontstond er een groot verschil in het spel van DVS’33. Voor de goal wist het elftal van Richard Plug de spitsen bijna niet te bereiken. VVSB zorgde er namelijk voor dat de lijn naar de voorste linie heel goed werd afgeschermd. Na de gelijkmaker lukte dat VVSB nog maar mondjesmaat en kon de ploeg uit Ermelo het eigen spelletje gaan spelen. „Dat viel mij ook op. Zij hebben gewoon uitstekende spelers die ons met hun beweeglijkheid afleiden.”

Het had misschien de sleutel tot succes geweest als het de Noordwijkerhouters was gelukt om de hele wedstrijd de pass naar de gevaarlijke spitsen eruit te halen. Nog een andere factor had aan succes bij kunnen dragen: het maken van doelpunten. Waar vorige week tegen ONS Sneek zowat elke bal erin vloog, was dat tegen DVS’33 niet het geval.

„Die misten we af en toe wel in de counter.’’

„Dat mogen we onszelf ook verwijten’’, baalde Meijers. „We krijgen gewoon een paar honderd procent kansen en nog een bal voor open doel.’’ Dat lag misschien ook aan de afwezigheid van spits Felitciano Zschusschen, die er vanwege een hamstringblessure niet bij was en dat terwijl de aanvaller de laatste tijd juist op schot was. 

„Die misten we af en toe wel in de counter’’, vond Fecunda. „Maar goed, Frans van Niel heeft het ook goed gedaan in de spits en normaal gesproken maken die andere gasten dit soort kansen ook gewoon af.’’

Het plan van VVSB was vanaf het begin al duidelijk. De ploeg van Meijers koos ervoor om tot de kop van de cirkel af te wachten en daarna fel de duels aan te gaan. Dat werkte uitstekend, want de Noordwijkerhouters hadden het betere van het spel en dat drukte zich ook uit in de kansen. 

Testcase
Na twintig minuten kopte Verhoeve de 1-0 binnen na een mooie voorzet van Lloyd van der Wilden. Daarna viel de ongelukkige gelijkmaker en de ploeg uit Ermelo nam vanaf dat moment het initiatief in de wedstrijd over. Maar nog steeds golfde het spel op en neer. Een kwartier voor tijd maakte Frank van der Burg ook nog eens op bizarre wijze de 1-2. Zijn treffer leek een beetje op de goal van Ajax-speler Hakim Ziyech tegen Chelsea van afgelopen dinsdag.

„Ziyech deed het bewust en dit was niet bewust.’’

„Ziyech deed het bewust en dit was niet bewust’’, verklaarde Meijers het verschil. „Zo’n goal krijg je één keer per jaar tegen en dat gebeurde voor ons op het verkeerde moment.’’

Daarna had de club uit Noordwijkerhout nog drie grote kansen, maar de bal ging er niet in. Zo is de achterstand op koploper Sparta Nijkerk al opgelopen tot elf punten en is het verschil met nummer twee DVS’33 nu negen punten. De ploeg uit Ermelo was een goede testcase voor VVSB. Helaas voor de paars-gelen werd de wedstrijd met gemengde gevoelens afgesloten. 

„Wij hebben vandaag echt goed gespeeld, maar helaas verliezen we dit duel op details. Dat maakt het extra zuur, want we verdienden zeker een punt. Maar we moeten gewoon doorgaan op de weg die we zijn ingeslagen, want dan gaan we dit soort topwedstrijden ook winnen.’’

VVSB – DVS’33 1-3 (1-1) 19. Verhoeve 1-0, 37. Moro 1-1, 74. Van der Burg 1-2, 90. Uiterloo 1-3.

VVSB: Valk, Fecunda, Verhoeve, Arroyo, Zandbergen, Vijlbrief (77. El Osrouti), Evers, De Rijk, Bouw, Van Niel, Van der Wilden.

Archieffoto: Tino Stulen

Lees ook: Rauws verlaat FC Lisse na negen seizoenen

 


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 14.30FC Lisse
Ter Leede 14.30VVOG
SC Feyenoord 14.30FC Rijnvogels
SVC'0814.30Kagia
Valken'68 14.30DoCoS
VVSB (zat.) 14.30Be Fair
Roodenburg 14.30Warmunda
IJsselmeervogels 15.00Noordwijk
Quick Boys 15.00Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 15.00TEC
Sparta Nijkerk 15.00VVSB
Van Nispen (zat.) 15.00Westlandia
Koninklijke HFC 15.30Katwijk
SV Hillegom 18.00Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC14.00RKAVV
Foreholte14.00Concordia
Zwanenburg 14.00Van Nispen (zon.)