width=

Eric Meijers wist het acht jaar geleden al zeker: hij zou ooit op een dag trainer worden bij VVSB. Tijdens de eerste ontmoeting met ‘zijn’ Achilles’29 op bezoek bij VVSB kreeg de oefenmeester een goede eerste indruk van de Noordwijkerhouters. De band met het bestuur van de club was toentertijd al goed en daarom kreeg hij het gevoel dat hij op een dag werkzaam zou zijn voor de tweededivisionist. 

Meijers baarde enkele weken geleden opzien met uitspattingen in de documentaire ‘Voetbal is Oorlog’. Daarin noemde hij z’n doelman tijdens de wedstrijd, met de camera op hem gericht, meerdere malen een ‘kut-keeper’. Ook de regionale krant ‘De Gelderlander’ kreeg ervan langs. Toch kreeg de Nijmegenaar niet het idee dat clubs daarom een verkeerd beeld van hem kregen.

Rugtas
,,Helaas zit dat nu ook in mijn rugtas”, zegt de trainer daar zelf over. ,,Ik vind dat ik ook positief in het nieuws ben gekomen. Ik denk dat iedereen in de documentaire heeft kunnen zien dat ik een trainer ben die erg toegewijd is aan de club waarvoor ik werkzaam ben. Ik heb anderhalf jaar lang met een microfoon op mijn borst gelopen, dat klopt. Ik loop te lang mee in de voetballerij om mij daar zorgen over te maken.”

Al negentwintig jaar loopt de 55-jarige trainer mee in het amateur- en betaald voetbal. Zijn grootste successen kende hij met Achilles’29. Alle ervaring die hij daar en elders in zijn carrière heeft opgedaan, hoopt de nieuwbakken trainer van VVSB te kunnen gebruiken voor zijn avontuur in Noordwijkerhout.

,,We moeten niet doen alsof ik de Messias ben, want dat ben ik niet.”

,,Ik heb vanmiddag de wedstrijd gezien tegen Excelsior Maasluis en daar ben ik wel van geschrokken. Met name de eerste helft. We moeten alleen niet doen alsof alles fout gaat, want ik heb ook dingen gezien die erg goed waren en waar we op voort kunnen borduren.”

,,Op dit moment heeft de ploeg weinig zelfvertrouwen. Dat is niet gek als een team negen keer op rij verliest. Gelukkig is er komend weekend geen voetbal, waardoor we veertien dagen de tijd hebben om dit om te draaien. We gaan eerst zoeken naar vastigheden. Ik heb er vertrouwen in dat het goed kan komen.”

Juiste snaar
De hoofdtrainer denkt dus te weten wat er moet gebeuren op De Boekhorst. Maar wat maakt hem de meest geschikte kandidaat om VVSB uit dit diepe dal te trekken?

,,Ik moet laten zien dat ik met mijn kwaliteiten en talent dit kan omdraaien”

,,We moeten niet doen alsof ik de Messias ben, want dat ben ik niet”, is hij eerlijk over zijn eigen kunnen. ,,Het is op dit moment vijf voor twaalf in Noordwijkerhout en dat is zonde voor deze stabiele vereniging met een trouwe achterban. Ik moet laten zien dat ik met mijn kwaliteiten en talent dit kan omdraaien.”

,,Maar hoe ik zometeen te werk ga? Ik denk dat ik een realistische trainer ben, die een goede relatie kan opbouwen met spelers. Ik zal moeten proberen om de juiste snaar te raken bij die jongens. Verder ben ik een man die het van zijn dialoog moet hebben en die alles van zijn spelersgroep eist. Dat laatste hebben jullie denk ik wel kunnen zien”, sluit hij af met een knipoog.

Foto: Orange Pictures

Lees ook:Rijnsburgse Boys en VVSB keihard onderuit’ 


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 22 jun.
Oefenwedstrijd
Jong ADO Den Haag17.00Rijnsburgse Boys