,,Zo’n goal maak ik niet snel meer”, grijnsde Dennis Meiland. De linkspoot zorgde in de eclatante 7-1 zege van Van Nispen op ASC voor de mooiste goal van de middag. Een vrije trap van een meter of 35 werd door hem onberispelijk binnengeschoten. ,,Niemand bood zich aan. Ik weet dat ik het kan, dus besloot ik het te proberen. De bal zwabberde, daalde snel en viel heerlijk binnen.”

,,Het was sowieso een heerlijke pot, we stonden na achttien minuten al met 3-0 voor”, vervolgt Meiland. ,,Zij waren niet heel goed, maar ik moet zeggen dat wij ten opzichte van vorig seizoen veel sterker zijn. Met de komst van Walter van den Berg, Jelle Vleugel en Bart van Eeden hebben we kwaliteit erbij gekregen en ook de jongens van vorig seizoen zijn een stuk constanter.”

Daarnaast speelt volgens Meiland de nieuwe coach René Ras een belangrijke rol. ,,Het grote verschil met vorig seizoen is dat er meer afspraken en vastigheden zijn. Daarnaast kan René goed inschatten wat spelers wel of juist niet kunnen. We hebben nu ook een spelersraad. Op dinsdag bespreken we dan hoe we tegenstanders willen bespelen. Het mooie is dat daar ook spelers inzitten, die niet altijd spelen. Iedereen mag meedenken.”

Smetje

Een smetje op een mooie middag was de (onnodige) rode kaart van Bart van Eeden, die bij een 4-0 voorsprong zijn tweede gele kaart kreeg. ,,Het is goed bedoeld, maar Bart is te gretig. In zijn enthousiasme maakt hij dan die overtredingen.” Ook met tien man gebruikte Van Nispen ASC als speelbal. De volledige productie kwam op naam van Dick Verhoeven (2), Bart en Peter van Eeden, Samir Krupic, Jeroen van Haaster en dus Meiland.

,,Alles lukte en symbool daarvoor stond misschien wel de 7-1. Jeroen van Haaster, onze rechtsback, scoorde uit een assist van onze linksback Peter van Eeden. Normaal staat op het mee naar voren gaan van twee backs de doodstraf bij Ras, maar nu kon het allemaal.”

Van Nispen kent met negen punten uit vier duels een uitstekende start van het seizoen. En dat terwijl vaste krachten als Mike van Haaster, Max Oostenrijk en Fadil Sukurica door blessures nog ontbreken. Meiland wil waken voor teveel euforie. ,,Het linkerrijtje is het doel. Teylingen, door wie wij overklast werden, en SV Hillegom zijn de grote jongens. Daarachter kan iedereen van elkaar winnen. Ik verwacht wel dat wij tot de vijf ploegen gaan behoren die achter Teylingen en Hillegom gaan aansluiten.”


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 10 sept.
Oefenduels
Rijnsburgse Boys4-2VVSB
Noordwijk3-1SJC
Katwijk8-2DEM
Hillegom5-1Kagia
Za. 14 sept.
Noordwijk5-1ASWH
Excelsior Maassluis1-4Katwijk
Barendrecht0-2FC Lisse
Ter Leede3-2Hoek
FC 's-Gravenzande0-1FC Rijnvogels
Quick Boys 0-2Kozakken Boys
IJsselmeervogels1-1Rijnsburgse Boys
Districtsbeker
Valken' 683-3Forum Sport
VVSB (zat.)1-3Zevenhoven
Legmeervogels3-5Kagia
Van Nispen (zat.)2-3Zandvoort
Warmunda3-5KSD-Marine
Zo. 15 sept.
HBS1-0SJC
Districtsbeker
Hillegom2-4HBC
ROAC0-0Foreholte
Teylingen0-2VUC
Van Nispen (zon.)3-1REMO