Joost Meiland is de eerste speler die René Ras in het nieuwe seizoen kan verwelkomen bij Kagia. De vleugelverdediger werkt dit seizoen zijn wedstrijden af in het eerste elftal van de Hillegommers, maar kiest er voor om in Lisserbroek te gaan voetballen. Door de overstap naar Kagia wordt Meiland herenigd met zijn vrienden van FC Lisse zondag. 

Het is niet zo dat Meiland toe is aan een nieuwe prikkel. Bij Hillegom zit hij nog steeds op zijn plek en heeft hij het naar zijn zin. Toch zijn er wat redenen voor de Lisser om de overstap naar Kagia te maken. Het voetballen op zaterdag in combinatie met zijn vrienden geeft uiteindelijk de doorslag.

De verdediger, die zowel als links-  en als rechtsback uit de voeten kan, is niet de eerste oud-speler van de zondagtak van FC Lisse die in het oranje gaat spelen. Nadat de zondagtak van Lisse werd opgeheven, maakten onder andere Patrick Schaap, Sam van der Veek, Tom Hoejenbos, Joey van Beelen, Stefan Tibboel, Sander Hogervorst en Daimen Augustinus al de overstap.

Wedstrijdformulier
Dit seizoen is Meiland bijna een zekerheidje in de selectie van Hillegom. ,,Ik heb redelijk veel wedstrijden dit seizoen voor Hillegom gespeeld”, opent de verdediger. ,,Ik zit bij de eerste dertien of viertien spelers. Een vaste plek op het veld heb ik alleen niet bij Hillegom.”

,,Ik denk dat de wisselwerking tussen de trainer en mijn vrienden een belangrijke rol speelde. Het is toch lekker als je bij een club aankomt waar je een aantal gasten en de trainer kent.”

Dat laatste zal ook geen zekerheid zijn bij Kagia. De achterste linie is goed bezet in Lisserbroek en de laatste jaren kwamen er veel verdedigers bij. De multifunctionaliteit van Meiland kan wel in zijn voordeel werken. Dit seizoen speelde hij de meeste wedstrijden op de links of rechtsachter positie. Pikant detail is, dat hij onder Ras moet gaan concurreren met boezemvrienden van de FC Lisse zondag.

Keuze
Dat de Hillegom-verdediger bij Kagia terecht kwam, betrof geen toeval. Nadat hij vertrok bij FC Lisse zondag stond hij voor de keuze tussen Hillegom en de Lisserbroekers. De back wilde zichzelf op een zo hoog mogelijk niveau testen en was benieuwd of hij het niveau in de Eerste Klasse van het zondagvoetbal aankon.

,,Dat is wel iets wat ik mezelf afvroeg”, gaat Meiland verder over zijn keuze voor Hillegom twee jaar geleden. ,,Uiteindelijk ben ik de uitdaging aangegaan. Het eerste jaar zat ik voor het grootste gedeelte op de bank. Dit jaar ben ik een vaste waarde geworden. Dat ik bij Kagia nu de concurrentiestrijd aan moet gaan, maakt mij niet uit. Die ga ik namelijk graag aan.”

Trainer
Kagia en Hillegom waren twee seizoenen geleden niet de enige clubs die in de race waren voor Meiland. Ook het Van Nispen van Ras was toen een optie. De verdediger koos er uiteindelijk voor om op zo hoog mogelijk niveau te gaan spelen. Daarnaast wilde hij op de zondag blijven voetballen, omdat zijn vriendin ook op die dag voetbalde. Dat de verdediger bij Kagia alsnog Ras tegenkomt, is geen toeval.

,,Ik denk dat de wisselwerking tussen de trainer en mijn vrienden een belangrijke rol speelde. Het is toch lekker als je bij een club aankomt waar je een aantal gasten en de trainer kent. Ik heb nu hetzelfde gevoel als wat ik twee jaar geleden bij Hillegom had. Ik heb een goed gesprek met René gehad. Het was een laagdrempelig gesprek waarin hij mij heeft verteld hoe hij het wil aanpakken en er in staat. Hij staat er heel nuchter in en dat spreekt mij wel aan.”

Foto: Peer Compeer

Lees ook: ‘Wijsman: ,,Ik heb nu voor het eerst een reisje in september geboekt”‘


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen