Ooit een wedstrijd voetballen (én winnen) in een stadion wordt altijd genoemd als de meestvoorkomende jongensdroom. Dat daar alleen jongens van dromen, gaat al een heel tijdje niet meer op. Op het Kasteeel wonnen de vrouwen van FC Rijnvogels woensdagavond met 1-5 van Sparta.  Zo kwam er  voor de Katwijkse ploeg een meisjesdroom tot leven. 

De oefenwedstrijd tegen de Rotterdamsen stond al een heel tijdje op de kalender en dus had de Katwijkse club alle tijd en gelegenheid om er een complete avond van te maken. ,,Er was geregeld dat we met de bus naar het stadion gingen en er ging een grote groep ouders en supporters mee. Ook veel meisjes uit de jeugd gingen met een bus naar Rotterdam. Ontzettend goed geregeld allemaal”, vertelde aanvoerster Anique van der Klaauw.

,,In de competitie waar ze nu inspelen winnen ze wel alles met 20-0”

De goede voorbereidingen zorgden ervoor dat de hoofdklasse-voetbalsters een unieke avond beleefde. ,,Spelen in zo’n stadion is al een klein droompje dat uitkomt. Maar ook dat er zoveel mensen bij waren die je aanmoedigen en er zelfs meisjes na afloop met je op de foto willen: het was super leuk om mee te maken”, ging de captain verder.

Dat de ploeg van Philip van den Eijkel ook nog met 1-5 zegevierde, maakte het feest natuurlijk compleet. Ook al speelt het vrouwenelftal van Sparta ‘slechts’ Derde Klasse. ,,Het is een jonge ploeg, die nog niet zo lang bij elkaar is. Zij willen het opbouwen naar de Eredivisie, maar moeten vanaf onderaan beginnen. In de competitie waar ze nu inspelen winnen ze wel alles met 20-0. En in eerdere oefenwedstrijden tegen andere Hoofd- en Topklassers hadden ze nog niet verloren. Dat maakt het toch weer speciaal”, verklaarde de assistent-trainer.

De vrouwen van Rijnvogels poseren na de imposante overwinning met de supporters.

Onder het toeziend oog van zo’n tweehonderd meegereisde supporters overdonderde Rijnvogels de thuisploeg vanaf het begin. Binnen zes minuten stonden de bezoekers al met 0-2 voor door doelpunten van Bente Boogaard en Claudia Owel. Pas daarna kreeg Sparta de boel een beetje op orde. ,,Je kon echt wel zien dat sommige speelsters van hun ontzettend veel kwaliteiten hadden. Technisch en tactisch was het bij de meesten echt dik in orde. Wij hadden natuurlijk wat meer ervaring en waren meestal fysiek sterker”, analyseerde Van den Eijkel.

Nog voor rust wist zijn ploeg de wedstrijd te beslissen, doordat opnieuw Claudia Owel raak mikte. Na de thee zorgden Janette van Belen en Louise Sloos voor de eindstand: 1-5.

Opsteker
De gedenkwaardige uitslag is een goede opsteker richting de competitie. De Katwijkse vrouwen spelen sinds dit jaar weer in de Hoofdklasse, bezetten momenteel de achtste plaats en zijn goed op weg zich dit jaar te handhaven. ,,Vorige week hebben we een belangrijke overwinning geboekt op Odysseus (1-2 red.), maar het zit allemaal erg dicht bij elkaar. We moeten dus zeker scherp blijven. Zo’n avondje als gisteren doet ons in ieder geval goed. Het was geweldig”, besloot Van der Klaauw een avond waarin meisjesdromen tot leven kwamen en er weer nieuwe ontstonden.

Foto’s: FC Rijnvogels & Sparta JVOZ.

Lees ook: Column: Slachtoffer van onnavolgbaarheid


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 14.30FC Lisse
Ter Leede 14.30VVOG
SC Feyenoord 14.30FC Rijnvogels
SVC'0814.30Kagia
Valken'68 14.30DoCoS
VVSB (zat.) 14.30Be Fair
Roodenburg 14.30Warmunda
IJsselmeervogels 15.00Noordwijk
Quick Boys 15.00Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 15.00TEC
Sparta Nijkerk 15.00VVSB
Van Nispen (zat.) 15.00Westlandia
Koninklijke HFC 15.30Katwijk
SV Hillegom 18.00Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC14.00RKAVV
Foreholte14.00Concordia
Zwanenburg 14.00Van Nispen (zon.)