Volgens het Twitter-account van vv Katwijk blameerde de ploeg van Jan Zoutman zich zaterdagmiddag in Tiel op bezoek bij TEC (1-0). De Katwijkers waren niet bij machte om de promovendus kapot te spelen en op de pijnbank te leggen. Volgens aanvaller Marciano Mengerink moeten hij en zijn teamgenoten te rade gaan hoe het anders moet. In Tiel hadden de oranjehemden, net zoals vorige week tegen AFC, moeite met het creëren van kansen. ,,Wij moeten maandag wéér de koppen bij elkaar steken.” 

Dat laatste deed de ploeg exact een week geleden ook al. Voor de maandagavondtraining op De Krom riep Zoutman zijn manschappen bij elkaar om de nederlaag tegen de regerend kampioen te analyseren. Mengerink zag waar het tegen de Amsterdammers aan fout ging en merkte hetzelfde probleem ook op in Tiel.

,,Wij hebben er enorm veel moeite mee als de tegenstander ons de bal geeft en enorm gaat inzakken. Dat is gewoon iets waar we op moeten trainen en daar zijn we ook volop mee bezig. Het kan niet zo zijn dat wij het op de vorm van de dag moeten laten aankomen. We hebben dit soort wedstrijden vaker gespeeld, maar dan werd ons spel verbloemd door de resultaten. Dan schoten we er alsnog twee ballen in.”

Eigen goal nekt Katwijk 
Op Sportpark De Lok gaf de thuisploeg volledig het initiatief aan de bezoekers. Katwijk kreeg de bal en mocht in de opbouw doen en laten wat het wilde. De ploeg van Arjan van der Laan was er als de kippen bij om bij een foutje er razendsnel uit te komen. De oranjehemden uit Tiel werden zo in het eerste bedrijf een aantal keer gevaarlijk en de mannen van Zoutman mochten in een aantal gevallen goalie Ricardo Kieboom dankbaar zijn. Laatstgenoemde was wél kansloos toen zijn teamgenoot Guus van Weerdenburg van dichtbij de bal in eigen goal werkte: 0-1.

,,We begonnen het seizoen goed en eigenlijk was er tot aan de wedstrijd tegen AFC weinig aan de hand.”

De eigen goal van de verdediger kwamen de Katwijkers niet te boven. En dus werd het een frustrerende middag in de Betuwe. ,,In alle eerlijkheid ben ik er al de hele dag over aan het nadenken”, gaat de afmaker verder. ,,Vooral waar het aan ligt en ook wat ik zelf beter had kunnen doen. Ik kreeg bijvoorbeeld twee kansen waar ik echt meer mee had moeten doen. Op bepaalde cruciale momenten zat het bij ons tegen. We creëerden te weinig en waren niet goed genoeg aan de bal.”

Ranglijst
De achterstand op concurrent en koploper IJsselmeervogels bedraagt op dit moment zeven punten. Over het kampioenschap hoeft men het op De Krom voorlopig niet te hebben. ,,Ik schrok er ook even van toen ik naar de ranglijst keek. We willen bovenin meedraaien en daar lopen we ook niet voor weg. We begonnen het seizoen goed en eigenlijk was er tot aan de wedstrijd tegen AFC weinig aan de hand. Maar binnen twee weken ziet de wereld er heel anders uit bij ons.”

Mengerink en zijn teamgenoten hebben voorlopig genoeg tijd om ook de averij tegen TEC te analyseren. De komende week zal er geen speelronde zijn in de Tweede Divisie vanwege een inhaalweekend. ,,Zo chill vind ik dat eerlijk gezegd niet. Nu lopen we twee weken met een zuur gevoel. Anderzijds kan het voor ons ook wel positief zijn. We hebben een paar blessures en ook ik liep met een paar pijntjes.”

TEC – Katwijk 1-0 (1-0) 45+2. Van Weerdenburg (eigen doelpunt) 1-0.

Katwijk: Kieboom, Sinteur (66. Hilterman), Esseboom, Blokland, Van Weerdenburg, Susan, Jongman, Van der Meer, Van den Ban, Mengerink, Afaker (66. Robinson).

Foto: Kees Jonker

Lees ook: ‘Doelman FC Rijnvogels acht wedstrijden geschorst’ 


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude