Katwijk-aanvaller Marciano Mengerink neemt zaterdag in het thuisduel met HHC Hardenberg een plek op de bank voor lief. De topscorer van de Katwijkers miste afgelopen dinsdag de training op De Krom vanwege een bezoek aan de Champions League-wedstrijd Tottenham Hotspur-Ajax. ,,Dat heb ik ook van tevoren open over gecommuniceerd naar de trainer en de rest van de groep. Ik wist de consequentie.”

Terwijl Mengerink dinsdagmiddag voorafgaand aan het duel rondliep in Noord-Londen, liep hij FOX Sports-verslaggever Milan van Dongen tegen het lijf. ,,Ik was aan het bellen met Marco van Ginkel over een kaartje”, vertelt de spits van Katwijk. ,,Ik ken Milan een beetje uit Amsterdam, maar achteraf was ik er niet zo blij mee. Het kwam verkeerd over. Wat dat betreft ben ik dan iets te sociaal en ga ik de leuke jongen uithangen. Daar leer je alleen maar van.”

Het interview met Mengerink werd uiteindelijk gedeeld op de socialmediakanalen van FOX Sports. ,,Ik had eerlijk gezegd ook niet verwacht dat het kennelijk zo bijzonder was. Het is jammer dat het zo’n verkeerde indruk gaf.”

De Amsterdamse aanvaller, die zonder kaartje naar Londen kwam, wist uiteindelijk via Van Ginkel, een goede vriend van hem en speler van Chelsea, aan een entreebewijs te komen. ,,We wisten wel dat we aan een kaartje zouden komen, via vrijkaarten of gewoon kopen. Uiteindelijk is het dat laatste geworden. We hebben er een iets hogere prijs voor betaald dan ik had verwacht, haha”, aldus Mengerink, die desondanks genoot van de wedstrijd.

Keihard trainen
,,Dat Ajax de eerste halve finale won bij Tottenham, dat is gewoon geschiedenis. Daarom wilde ik er ook eenmalig bij zijn. Het was echt geniaal en dat nieuwe stadion van Tottenham was helemaal geweldig. Alles was gloednieuw.”

De topschutter verbleef de hele week bij Van Ginkel. ,,Het weekendje hadden we al lange tijd gepland. Ik ken Marco nog uit de tijd toen ik zelf bij Barnet speelde. Hij woont in Londen. Toen bleek dat Ajax dinsdag zou spelen, heb ik de afweging gemaakt om langer te blijven en zaterdag niet in de basis te starten. Vorig seizoen, toen we voor het kampioenschap speelden, had ik het natuurlijk nooit gedaan. Nu is de situatie iets anders. De trainer (Jan Zoutman, red.) was uiteraard niet blij met mijn beslissing, maar ik hoop dat ze het begrijpen. Donderdagavond ga ik weer keihard trainen.”

Foto: Peter Teunissen

Lees ook: ‘Blik op de jeugd (Katwijk): ‘van onder naar boven bouwen’’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC20.00Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp20.15Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen