Met een wat zwaarder gevoel in de maag dan normaal ging Katwijk afgelopen zaterdagmiddag richting Groesbeek. De ploeg van Jack van den Berg nam het op tegen angstgegner De Treffers (1-4). Vorig seizoen verloren de oranjehemden tweemaal van de Groesbekers en daarom was het tijd voor revanche. Die werd mede door een aantal nieuwelingen en een excellerende Marciano Mengerink gehaald. 

Op de terugreis was er een groot feest in de bus van Katwijk. De ‘meezingertjes’ werden op een rij afgespeeld en de sfeer zat er goed in. De driepunter tijdens de seizoensopening werd goed gevierd, mede vanwege het zware programma in het achterhoofd. De Katwijkers spelen in de eerste vier speelrondes tegen De Treffers (uit), Kozakken Boys (thuis), Spakenburg (uit) en VVSB (thuis). ,,Dit laat wel zien dat we er weer zijn”, zegt Mengerink het zijne erover na afloop.

Nieuwelingen brengen elan
Van den Berg en zijn mannen opende het duel op Sportpark Zuid uitstekend. De nieuwelingen van de club waren daar verantwoordelijk voor. Robbert Susan, die uiteindelijk fit genoeg was om te starten, stond samen met Joey Jongman en Norair Mamedov achter de bal om een vrije trap te nemen. Laatstgenoemde mocht het proberen en krulde de bal fraai over de muur heen in het doel: 1-0.

Het duurde niet lang voordat de tweede erin lag voor de regerend kampioen. Susan ontsnapte aan de linkerflank en had een strakke voorzet in huis. Jordy Hilterman was attent bij de eerste paal en schoot als een echte spits raak. Hilterman mocht in de punt van de aanval beginnen en dat betekende dat Mengerink een vrije rol kreeg. Die samenwerking liep volgens de topscorer van vorig seizoen prima.

,,Hij is echt een aanspeelpunt”, begon de spits lovend over zijn collega. ,,Hij is lang en misschien niet bijzonder sterk, maar hij weet toch die bal vast te houden. Er waren een paar van dat soort momenten, waardoor we gevaarlijk werden. Je ziet ook gelijk dat hij een doelpunt maakt. Ik moet zeggen dat Mamedov ook sterk speelde. We zijn er met de nieuwelingen echt op vooruit gegaan. Ze voegen echt wat toe aan ons team.”

,,Voor de wedstrijd kwamen Susan en Jongman naar me toe en ze zeiden dat ik er al drie achterstond.”

Kort voor rust slaagde Katwijk erin om het duel te beslissen. Mengerink reageerde attent uit een hoekschop en verschalkte de doelverdediger van De Treffers: 0-3. Na de thee wist de spits ook zijn tweede van de middag te maken. Bij de tweede paal kon de aanvaller binnentikken: 0-4. Arda Havar deed namens de thuisploeg nog wat terug, maar spannend werd het niet meer in Groesbeek.

Van den Meiracker
De topscorer van de Tweede Divisie van vorig seizoen, Mengerink, is weer goed begonnen aan het nieuwe voetbaljaargang. Hij werd hij door zijn teamgenoten van tevoren geprikkeld om het net te vinden. Zeker nadat zijn collega-aanvaller en tevens één van de kanshebbers op de topscorerstitel, Danny van den Meiracker, namens IJsselmeervogels drie keer had gescoord tegen Scheveningen.

,,Voor de wedstrijd kwamen Susan en Jongman naar me toe en ze zeiden dat ik er al drie achterstond”, glimlacht de afmaker. ,,Ik had er ook drie kunnen en misschien wel moeten maken. Ik weet niet of dat soort uitspraken me prikkelen. Het zorgde er niet voor dat er extra druk op m’n schouders kwam te staan.”

De Treffers – Katwijk 1-4 (0-3) 6. Mamedov 1-0, 20. Hilterman, 41. Mengerink 0-3, 55. Mengerink 0-4, 58. Havar 1-4.

Katwijk: Kieboom, Hamdi, Sinteur, Blokland, Van Weerdenburg, Susan, Jongman, Sanchez Angulo, Mamedov (66. Hoxhaj), Mengerink (84. Tesselaar), Hilterman.

Foto: Peter Teunissen

Lees ook: ‘Mengerink en El Azzouti geanalyseerd: wie is de beste spits?’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 14.30FC Lisse
Ter Leede 14.30VVOG
SC Feyenoord 14.30FC Rijnvogels
SVC'0814.30Kagia
Valken'68 14.30DoCoS
VVSB (zat.) 14.30Be Fair
Roodenburg 14.30Warmunda
IJsselmeervogels 15.00Noordwijk
Quick Boys 15.00Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 15.00TEC
Sparta Nijkerk 15.00VVSB
Van Nispen (zat.) 15.00Westlandia
Koninklijke HFC 15.30Katwijk
SV Hillegom 18.00Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC14.00RKAVV
Foreholte14.00Concordia
Zwanenburg 14.00Van Nispen (zon.)