Marciano Mengerink won zaterdag met AFC op bezoek bij Quick Boys (2-5) en bewees daarmee veel aanhangers van zijn oude club Katwijk een goede dienst. Wat de oranjehemden niet lukte dit seizoen, daarin slaagden de Amsterdammers nu wel. Mengerink kraakte met AFC de code van Quick Boys. “Zeker en voor degenen die de code willen hebben, die mogen me altijd bellen”, lachte Mengerink na afloop zijn tanden bloot.

De spits sprak na afloop tegen onze mediapartner RTV Katwijk van ‘een mooie dag’, “Het is een mooie overwinning en ik had het eerlijk gezegd ook niet zo verwacht. Wij hebben een heel goede ploeg, maar zijn alleen een beetje wisselvallig. Quick Boys is goed, ik heb ze vorige week ook tegen Katwijk gezien, maar het viel vandaag de goede kant op.”

Mengerink viel op Nieuw Zuid een kwartier ‘verdienstelijk’ in, zoals hij dat zelf noemde. “Ik denk dat ik goede energie bracht. Het is goed om weer terug te zijn. Ik denk dat de trainer het me zeker hier ook nog wel even gunde.“ Mengerink kwam afgelopen zomer over van TEC, maar stapte op Goed Genoeg binnen met een kruisbandblessure. Sinds november is hij terug op de velden.

‘Over-mijn-lijk-mentaliteit’
Wie AFC tegen Quick Boys aan het werk zag, zal zich afvragen waarom de hoofdstedelingen zo laag staan. “Dat is een vraag waar wij zelf ook heel erg mee bezig zijn. Voetballend zijn we heel goed, maar er zijn ook bepaalde aspecten die wel missen. Tegen Noordwijk bijvoorbeeld miste toch wel een bepaalde energie, een over-mijn-lijk-mentaliteit. Dit was een wedstrijd waarin we voetballend heel veel ruimtes kregen, maar de Tweede Divisie kan soms ook heel veel knokken zijn: lange ballen en vechten. Dat ontbreekt nog wel eens.”

En dan na een korte stilte: “Maar we staan veel te laag, dat is zeker waar.”

‘Veel appjes’
In ieder geval was er een overtuigende zege op Quick Boys, waardoor AFC een plek steeg naar positie acht. Een overwinning die ook met tevredenheid ontvangen zal zijn op de Krom. “Ik denk wel dat ik veel Katwijk-appjes ga krijgen. Ik kreeg ze voor de wedstrijd al, dus ik denk nu ook”, besloot Mengerink.


Beluister hieronder het hele audio-interview met Mengerink:


Foto: Orange Pictures

Lees ook: Duivenvoorden: ‘Dat deden we de hele middag als team heel matig’
Bekijk ook: Sem van Duijn na nieuwe thuisnederlaag Quick Boys: ‘Heel frustrerend’

POPULAIRE BERICHTEN