Het blijft nog rustig wat betreft transfergeruchten omtrent Marciano Mengerink, de topscorer van de Tweede Divisie. De doelpuntenmachine van VV Katwijk trok dit seizoen toch veel de aandacht van clubs uit het betaalde voetbal, maar tot concrete belangstelling heeft het nog nauwelijks geleid. Wel liet de spits eerder dit seizoen de interesse FC Dordrecht lopen. 

Ongeveer een anderhalve maand geleden meldde ‘Dordt’ zich bij technisch directeur Cees Bruinink.  ,,Dat het uiteindelijk niks geworden is, heeft niks met mijn ambities te maken. Ik zou zeker nog het betaalde voetbal in willen, alleen wel bij een club die de overtuiging heeft dat ik hun eerste spits wordt. Dat miste ik eigenlijk een beetje.” Na het eerste gesprek, is het contact van beide kanten een beetje stil gevallen.

Als de Amsterdamse goalgetter eerlijk is, had hij wat meer belangstelling verwacht nu het seizoen is afgelopen. Niet omdat hij graag weg wil bij Katwijk of omdat hij zo’n hoge pet op heeft van zichzelf, integendeel. ,,Gewoon als ik puur naar het afgelopen seizoen kijk, dan is dat het beste seizoen geweest dat ik tot nu toe gespeeld heb. 28 doelpunten, met maar één penalty. Er was altijd al wel wat belangstelling, maar daarom had ik misschien wel gedacht dat het dit seizoen iets meer zou zijn. Verder weet ik ook wel, dat ik de laatste wedstrijden niet optimaal gespeeld heb. Toen hebben een aantal clubs me wel bekeken. ”

Kriebelen
Mengerink is er daarom vrij zeker van dat hij volgend seizoen gewoon op de Krom speelt. ,,Ik hoef niet weg bij Katwijk. Ik ben me maar al te bewust van wat voor moois ik hier heb en ik heb een tweejarig contract. Daarom speel ik voor bijna 100% volgend gewoon bij Katwijk volgend jaar. Alleen je weet het nooit, als een club bovenkant Jupiler League of een mooi avontuur in het buitenland voorbij komt, kan het toch gaan kriebelen. Ik heb altijd gezegd dat ik het hoogst haalbare eruit wil halen.”

Lees ook: Teijsse: ,, Ik wil deze periode bij Quick Boys achter me laten”

Foto: Orange Pictures.


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Zat. 12 okt.
Noordwijk 1-3Excelsior Maassluis
FC Lisse 4-1ONS Sneek
DOVO 1-1Ter Leede
FC Rijnvogels 2-1Capelle
Kagia 1-3Valken'68
UVS 2-0Van Nispen (zat.)
Alphia 1-3VVSB (zat.)
Warmunda 3-2Bernardus
Koninklijke HFC 1-0Quick Boys
HHC Hardenberg 3-3Rijnsburgse Boys
TEC 1-0Katwijk
VVSB 2-2VVOG
Zon. 13 okt.
SJC 3-0Leonidas
Altior 1-2Hillegom
DOSR 1-2Foreholte
Wilhelmus 2-3Teylingen
Van Nispen (zon.) 0-0WVC