Marciano Mengerink is de nieuwe aanwinst van vv Katwijk. Dat is maandag bekend geworden. Mengerink komt, in het kielzog van de nieuwe trainer Dick Schreuder, over van het Engelse Barnet. De twee werkten eerder ook al samen bij SDV Barneveld.

Aanvaller Mengerink was vorig seizoen in de winterstop rond met IJsselmeervogels, maar besloot zijn geluk te beproeven in Engeland. Bij Barnet, dat uitkomt op het hoogste amateurniveau, kwam hij tot twintig wedstrijden en één goal. Het Londense Barnet werd de eerste seizoenshelft getraind door Edgar Davids. Schreuder was er assistent.

De 23-jarige Mengerink doorliep de jeugdopleiding van FC Zutphen en stroomde door naar de hoofdmacht. Vervolgens maakte hij de overstap naar Barneveld. Met Katwijk komt Mengerink komend seizoen uit in de Hoofdklasse.

Katwijk was na het vertrek van Martijn Gootjes, Jeffrey Dekker en Thomas Tavilla nog op zoek naar een aanvaller. Mengerink kan overal in de aanval en als aanvallende middenvelder uit de voeten. Hij verhuist naar Amsterdam om bewegingsonderwijs aan de ALO te gaan studeren.

POPULAIRE BERICHTEN