Voor de microfoon staat een klein mannetje met zwart haar. Hij oogt bescheiden en verlegen. Op alles  geeft hij een kort antwoord, maar uiteindelijk komt er leuk gesprek opgang. Menno van Noort heeft zich snel weten aan te passen en staat nu wekelijks te spelen in het eerste van Warmunda. Hoe is dat eigenlijk gegaan?

Waar hij vorig seizoen nog lekker tussen zijn vrienden stond in de A1, staat Van Noort dit seizoen zijn mannetje op het veld tussen de ‘grote heren’ van Warmonders. „Het was voor mij wel verbazingwekkend, want de A1 is meer een vriendenteam. Maar het ging eigenlijk heel snel voor mij. Ik had het zelf helemaal niet verwacht, maar na een paar oefenwedstrijden ging het best lekker. De trainer heeft daardoor besloten om mij naar het eerste te halen.’’

Toeval
De middenvelder legt altijd strijdlust, passie en inzet in zijn spel. Die eigenschappen sluiten naadloos aan bij de speelstijl van  oefenmeester Alan Campfens.  Wat dat betreft is het geen toeval dat Van Noort nu selectiespeler is.

Zelf blijft hij bescheiden, maar met een gezonde dosis realisme kan de jongeling tegelijkertijd wel uitleggen waar zijn sterke en zwakke punten liggen: „ Ik denk dat ik vooral hard werk. Wel moet ik meer mee gaan doen met het spel. Ik moet proberen om me meer te gaan aanbieden en ook beslissender te zijn in het veld. Ik ben zelf eigenlijk meer een voetballer, maar het meeste wat ik nu doe is verdedigen.’’

„Aan de ene kant is het leuker om serieuzer bezig te zijn met het spelletje, want je speelt nu eindelijk echt voetbal.”

Samen met Bilal el Kourami staat Van Noort als controleur op het middenveld. Samen proberen zij dus de balans op het veld te bewaken. De laatste weken draait dat lekker en zijn de Warmonders opgeklommen naar de vierde plek in de zondag Derde Klasse. „Ik denk dat ik wel goed sta en dat het redelijk stabiel is. Op deze positie kan ik ook gewoon lekker voetballen. Ik moet gewoon meer de bal gaan vragen.’’

Van Noort ervaart een groot verschil tussen het eerste elftal en het voetbal bij de junioren: „Vorig jaar voetbalde ik in de Vierde Klasse bij de A1. En dat is het laagste niveau. Dit seizoen speel ik met het eerste elftal Derde Klasse. Dus dat is een hele grote stap voor mij geweest. Ten eerste is het veel serieuzer en het tempo ligt nu een stuk hoger. Als je vorig jaar de bal had, kon je gaan dribbelen. Je werd niet echt aangevallen, maar als je nu de bal hebt moet je hem meteen afgeven of veel sneller handelen.’’

Vanwege de grote stap die Van Noort gemaakt heeft, laat hij zich graag helpen en adviseren: „Vincent Solleveld helpt mij enorm op en naast het veld, want hij is een hele ervaren speler en tevens aanvoerder natuurlijk.  Maar ook de trainer ondersteunt me enorm. Ze helpen me bijvoorbeeld met het coachen, maar ook met mijn posities op het veld.’’

Meer vrienden
„Aan de ene kant is het leuker om serieuzer bezig te zijn met het spelletje, want je speelt nu eindelijk echt voetbal. Maar aan de andere kant vind ik het ook wel leuk om met mijn vrienden te spelen. Het heeft allebei wel zijn charmes. Ik heb de hoop dat er nog een aantal vrienden bijkomen.’’

De jongeling is ambitieus wat betreft de doelstelling van zijn ploeg dit seizoen: „Heel veel mensen zeggen het linkerrijtje. Daar geloof ik zelf ook in, maar ik denk dat we ons moeten focussen op een plek bij de eerste zeven. Hoger is mooi meegenomen, want als we blijven voetballen zoals we dat nu doen, dan komt dat goed.’’

Lees ook: ‘Naïef Warmunda herpakt zich tegen Stompwijk’
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 22 okt.
Districtsbeker
Voorschoten '9720.00Kagia
Za. 26 okt.
GVVV14.30Noordwijk
SteDoCO14.30VVSB
Ter Leede14.30Jong Almere City FC
Ajax (ama.)14.30FC Lisse
Achilles Veen14.30FC Rijnvogels
DSO14.30Valken'68
Kagia14.30Wateringse Veld
FC Oudewater14.30VVSB (zat.)
Kozakken Boys15.00Katwijk
Quick Boys15.00Scheveningen
Van Nispen (zat.)15.00Berkel
Warmunda15.00LSVV '70
Rijnsburgse Boys15.30AFC
Zo. 27 okt.
Alphense Boys14.00SJC
DOSR14.00Hillegom
Laakkwartier14.00Foreholte
Wippolder14.00Teylingen
Voorschoten '9714.00Van Nispen (zon.)