Valken’68 leed op bezoek bij buurman DoCoS alweer haar tweede seizoensnederlaag. Door de 2-0 verliespartij bleef de ploeg van Arie van Duijn niet alleen puntloos, maar luidt de constatering dat het vijandelijke net in 180 minuten voetbal nog altijd niet gevonden is. Waarbij het duel leerde dat er naast het scorend onvermogen ook op mentaal vlak nog bergen werk te verzetten zijn op ‘t Duyfrak.

Op sportpark De Mors bleek Valken’68 na de openingstreffer een bijzonder kwetsbaar geheel. Dat resulteerde tot overmaat van ramp in een rode prent voor verdediger Chris de Lange die zijn frustraties na de 1-0 op Mitchell Klein botvierde. Vervolgens was er met tien man geen redden meer aan voor het mentaal aangeslagen Valken’68.

‘Weer zo’n middag’
Zover had het niet hoeven te komen als de bezoekers de kansen, die zij voor de 1-0 wel degelijk creëerden, in doelpunten hadden weten te vertalen. Een stelling die Jaco van der Bent volledig onderschreef. ,,Er zit bij ons zat voetbal in. Het komt er momenteel echter niet uit. Als we de kansen wel weten te benutten, krijg je een heel andere wedstrijd. Nu is het bij de eerste de beste kans voor DoCoS wel raak en dan komt het idee van ‘weer zo’n middag’ meteen naar boven.”

,,Vanaf dat moment komt het besef dat je een verloren wedstrijd speelt.”

Arjan Haasnoot en later ook Robbert van Delft en Peter de Best verzuimden om hun ploeg al voor de thee op voorsprong te zetten. De thuisploeg creëerde in de eerste helft hoegenaamd niets en daarmee is de 0-0 halverwege snel verklaard. Toen opnieuw Van Delft na de thee in de afronding faalde, was het aan de overzijde wel raak.

Voetbalwet
Chris van Empel strafte defensief geklungel keihard af. De aloude voetbalwet ‘als jij niet scoort, doet de tegenpartij dat wel’, had een desastreuze uitwerking op de Valkenburgse formatie. Met als gevolg dat Chris de Lange enkele minuten later met rood op zak de kleedkamer mocht op zoeken.

Ook Van der Bent kon als buitenspeler het verschil niet maken tegen DoCoS

,,Allemaal onnodig, maar wel de harde werkelijkheid”, aldus Van der Bent. ,,Vanaf dat moment kwam het besef dat we een verloren wedstrijd speelden. Hoewel ik daarvoor nooit het idee heb gehad dat het verkeerd zou aflopen vanmiddag. Eigenlijk was het een volkomen onnodige nederlaag.”

,,Voetballend waren we zeker niet de mindere. Hoewel het niet altijd even goed was, maar dat laatste gold ook voor DoCoS. Ook dit verlies komt hard aan. We zullen nu eindelijk eens moeten gaan scoren. Dat manco heeft ons vorige week tegen UVS ook al de das omgedaan.”

,,Op deze weg verdergaan heeft geen enkele zin.”

Met tien man, waarbij spits Robbert van Delft met een schouderblessure ook nog eens vroegtijdig naar de kant moest, maakte het Valken’68-schip volledig slagzij. Dat werd namens de thuisploeg onderstreept door Adam Atif die met een fraai schot de 2-0 achter Erwin van der Nagel deponeerde. Daar bleef het bij omdat de tien overgebleven Valken in de resterende speeltijd niet meer dan een kindervuistje konden laten zien.

Omgaan met tegenslagen
Van der Bent was tot slot duidelijk over de remedie die Valken’68 nodig heeft om weer op het juiste voetbalpad terecht te komen. ,,We moeten nu echt eens leren omgaan met tegenslagen. Dat is momenteel het verhaal. De beste remedie is om als groep eens goed te praten en elkaar de waarheid te zeggen. Op deze weg verdergaan heeft geen enkele zin.”

DoCoS – Valken’68 2-0 (0-0) 56. Van Empel 1-0, 72. Atif 2-0

Rood: 64. De Lange (Valken’68)

Valken’68: Van der Nagel, De Vries, De Lange, Haasnoot, De Best, Akhrif (65. Hogewoning), Redel, Langeveld, Schaap, Van Delft (74. Kurbegovic), Van der Bent

Foto: Saam de Mooij

Lees ook: ‘Vizier op scherp bij Van Wijk en Van Vliet’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude