Stefan Mertens kon gisteren na afloop van het bekerduel tegen JOS Watergraafsmeer maar moeilijk leven met de zojuist geleden nederlaag. De aanvoerder van het vernieuwde Noordwijk zag zijn ploeg gedurende twee fases het spel domineren, maar ook periodes flink wegzakken. Toch wil de Noordwijkse middenvelder niet voorbijgaan aan de soepel verlopen voorbereiding.

,,Ik baal hier flink van want ik weet inmiddels hoe mooi het is om zo’n wedstrijd tegen Ajax te spelen. Ik vind dat we dat vooral aan ons zelf hebben te danken. Kijk bijvoorbeeld naar de eerste twintig minuten en de kansen die we in de tweede helft creëerden. We moeten het dan gewoon afmaken. En ook de tegengoals kwamen beide voort uit balverlies van ons.”

De wisselvalligheid van Noordwijk schrijft de aanvoerder vooral toe aan de afstemming in het veld. ,,Na de 1 – 0 schakelden zij een tandje bij en zetten ons onder druk. Wij kiezen dan voor de lange bal. Dat is op zich niet zo erg, als er maar een gedachte achter zit. Daarvoor is de afstemming onderling erg belangrijk en juist die ontbrak gisteren.”

Heel vreemd is dat niet gezien de vele wisselingen in de selectie: ,,Er zitten inderdaad flink wat nieuwe gezichten in de kleedkamer. Daarbij staat er met Oscar (Alkemade, red.) ook een andere trainer voor de groep. Als je in dat licht onze voorbereiding bekijkt, kun je – op deze wedstrijd na – alleen maar concluderen dat we op de goede weg zijn. Dat goede gevoel moeten we ondanks deze nederlaag vasthouden.”

Foto: Ron van der Linden


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)