In Zeeland kwam gister een einde aan de serie overwinningen die VV Noordwijk boven aan de stand van de tweede periode bracht. De Noordwijkers leden tegen Kloetinge een 3-1 nederlaag en dat was volgens aanvoerder Stefan Mertens een terechte uitslag. Door het gelijke spel van Quick Boys bleef de kustploeg wel zicht houden op de tweede periode. Katwijk leidt die stand maar is al in het bezit van de eerste periode.

,,Over de eerste helft ben ik best tevreden. We hebben, ondanks de snelle achterstand (goal Roy Mulder), de hele eerste helft de intentie gehad om te voetballen. Dat werd beloond door de goal van Stefano (Goncalves, red.) vlak voor rust. Als je op zo’n moment de gelijkmaker maakt, verwacht je dat je de tweede helft dat door kan trekken.”

Trainer Dogan Corneille bracht direct na rust Richard Guffens voor Marios Lomis om meer rust voorin te creëren, maar dat had niet het gewenste effect. ,,Zij schakelden een tandje bij en maakten het ons onmogelijk te voetballen. Dan komt het op strijd aan en het winnen van duels. En dat spelletje ligt hun een stuk beter.”

Het enige wapenfeit van de Noordwijkers in de tweede helft was een schot van Mohammed Faouzi in 82e minuut. Op de overwinning van Kloetinge was dan ook weinig af te dingen. In de 63e minuut kwam de thuisploeg verdiend op voorsprong door Yves Nyemb. Dezelfde Nyemb zorgde vlak voor tijd voor de eindstand.

,,Dit was een terechte uitslag. Ik denk overigens dat veel ploegen het hier lastig gaan krijgen. Het is een erg klein en zwaar veld en Kloetinge is lastig te bespelen. Wel ben ik ervan overtuigd dat we ze thuis pakken. Op een groter veld komen onze kwaliteiten beter tot hun recht al mag dat geen excuus zijn.”

Kloetinge – Noordwijk 3-1 (1-1)

5. Roy Mulder 1-0, 42. Stefano Goncalves 1-1, 63. Yves Nyemb 2-1, 90. Yves Nyemb 3-1

Kloetinge: Van der Schee, Quartel, Maaskant, Esser, Jansen, Velhof, Mulder, Van Tiggele, Nyemb, Martien, Tjien-Fooh.

Noordwijk: Amezrine, Manuputty, Hoogkamer, Brocker, Bosma (70. Van Zanten), Goncalves, Hoogerwaard, Brouwer, Mertens (76. Splinter), Faouzi, Lomis (46. Guffens)

Archieffoto: Ron van der Linde