Pech achtervolgde het voetballeven van Timo Ruigrok. Zelfs in zijn debuutwedstrijd tegen VVIJ zondagmiddag trof het ongeluk de jonge aanvaller weer. Na lang blessureleed mocht hij eindelijk minuten maken van trainer Zethof.

Koud in het veld viel Ruigrok ongelukkig en bleef zijn pink in het gras staan. ,,Hij is helemaal dik”, liet Ruigrok zijn pink zien aan zijn rechterhand. ,,Als hij maar niet gebroken is, maar met gips kun je toch ook voetballen?”, vroeg de middenvelder in de kleedkamer aan zijn doelman.

De 20-jarige speler van SJC kwam net terug van lang blessureleed. De enkel van Ruigrok is het grote pijnpunt. De jonge SJC’er werd er vier keer aan geopereerd. Het was zelfs zo erg gesteld met het gewricht dat hem werd afgeraden ooit nog te voetballen. De oud-speler van ADO Den Haag zette door, maar makkelijk was het niet. ,,Door die blessure ging ik anders lopen en kreeg ik ook last van mijn knie en rug. Tot overmaat van ramp ging ik aan het begin van het seizoen ook nog eens finaal door mijn enkel tijdens een training.”

Genieten

Ruigrok vocht zich terug en zijn doorzettingsvermogen werd beloond door de trainer die hem voor zijn invalbeurt nog wat bemoedigende woorden toesprak. ,,Hij zei dat ik diep moest gaan staan en moest gaan genieten. Ik wist rond de vijftigste minuut dat ik er in zou komen toen ik mocht gaan warmlopen. Daarna heb ik nog een half uur gespeeld. Het ging best lekker. Ik heb mensen in positie kunnen brengen en het de verdedigers zo moeilijk mogelijk gemaakt, terwijl het eigenlijk niet mijn positie is.”

Zethof was ook blij met zijn pupil. ,,Heb je gezien hoe Timo overal de voetballende oplossing zoekt? Hij is pas twintig jaar hè. Ik vind hem zeer talentvol. Daarnaast heeft hij een gezonde vorm van gretigheid.”

Verstand op nul

Ruigrok reageerde zichtbaar opgetogen op de lovende woorden van zijn trainer. ,,Dat is altijd fijn om te horen. Hij heeft wel laten doorschemeren me vaker te willen gebruiken als ik fit blijf. De trainer kijkt per wedstrijd wat hij nodig heeft.”

De Noordwijker had zondag een druk programma, want eerder op de dag had hij al minuten gemaakt in het tweede en verloor met dat elftal punten. ,,Zonde man. We staan eerste, maar verloren heel stom met 1-2. Maar bij het eerste is het verstand weer op nul gegaan en heb ik lekker kunnen voetballen. Er stonden ook veel bekenden van me langs de lijn, dus het was mooi dat ik nog een halfuur mee heb mogen spelen tegen VVIJ.”

Tekst: Frank Venema

Foto: Johanna Wever


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 14 dec.
HHC Hardenberg14.30Quick Boys
Noordwijk 14.30Jong FC Volendam
FC Lisse 14.30DVS'33
FC Rijnvogels 14.30Sportlust'46
SVC'0814.30Valken'68
Kagia14.30DSO
Te Werve 14.30Van Nispen (zat.)
FC Oegstgeest14.30VVSB (zat.)
Warmunda 14.30MMO
Spakenburg 15.00Rijnsburgse Boys
VVSB 15.30Harkemase Boys
Katwijk 15.30IJsselmeervogels
GOES18.00Ter Leede
Zo. 15 dec.
MSC14.00SJC
Concordia 14.00Hillegom
Oliveo 14.00Foreholte
Teylingen 14.00DOSR
Van Nispen (zon.) 14.00FC Aalsmeer