Zijn naam kom je nauwelijks tegen in de wekelijkse wedstrijdverslagen. Toch timmert Kasper Michel in relatieve anonimiteit flink aan de weg bij de koploper Noordwijk. De 25-jarige centrale verdediger dwong dit seizoen in het leeuwendeel van de wedstrijden een basisplaats bij de rood-witten af. Hoogste tijd dus om kennis te maken met de speler die voor zijn komst naar de badplaats vanaf de jongste jeugd op sportpark Adegeest voor Voorschoten’97 speelde.

 ,,Zo voel ik het ook wel”, bevestigt Michel zijn redelijk anonieme bestaan in de Hoofdklasse A. ,,Voor mij telt vooral het feit dat ik wekelijks speel en gewaardeerd word. Daarover heb ik dit seizoen zeker geen klagen. Mijn overstap naar Noordwijk, ruim een jaar geleden, was een bewuste keuze. Ik wilde echt hogerop. Waarbij ik het eerste seizoen als een leerjaar zag. Op die basis ben ik ook naar de club gekomen. Toch speelde ik vorig seizoen al regelmatig mee en die lijn heb ik tot nu toe gelukkig kunnen doortrekken.”

Net als bij Voorschoten’97 is voor Michel ook bij Noordwijk een plekje in het hart van de verdediging ingeruimd. Op die positie acteert de geboren verdediger al zijn voetballeven lang. ,,Van kracht en snelheid moet ik het in eerste instantie niet hebben, maar dat kun je compenseren. Er altijd vol voor gaan en tactisch goed staan. Op tijd de diepte eruit lopen, zoals het zo mooi heet.”

,,Zolang de 1-0 uitblijft is het dan lastig. Valt de eerste goal? Dan volgen er vaak meer.”

,,Net als mijn kopkracht. Ik zit nog steeds in een leerproces en wil me verder ontwikkelen. Het is daarbij belangrijk om krediet te verdienen. Er vallen dus nog wel stappen te maken”,  analyseert Michel zich als voetballer.

Muur
De status van koploper zijn, heeft zo zijn voordelen. Er zit echter ook een keerzijde aan die positie beseft Michel. ,,Veel tegenstanders trekken tegen ons een muur op. Dat betekent dat je ze echt kapot moet spelen. Zolang de 1-0 uitblijft is het dan lastig. Valt de eerste goal? Dan volgen er vaak meer. De beste remedie is dus snel scoren. Dat is dit seizoen al een paar keer gebleken.”

,,Gelukkig hebben we ook een plan B. Lukt het niet op onze manier dan moet het maar opportunistisch en ook daar hebben we de spelers voor. Ik denk dat onze concurrenten SteDoCo en Ter Leede dit seizoen met hetzelfde probleem moeten afrekenen. De ploeg die daar dit seizoen het beste mee omgaat, gooit denk ik de hoogste ogen.”

Grip
Het verlies tegen het Zeeuwse Hoek van afgelopen zaterdag kwam voor Michel als een verrassing. Teleurstellend, maar van paniek is geen sprake. ,,Daar is ook geen enkele reden voor, hoewel Hoek me afgelopen zaterdag positief heeft verrast. Gewoon een uitstekende ploeg. We hadden niet zoveel grip op ze. Dat kan een keer gebeuren, als je er maar van leert.”

,,Aanstaande zaterdag tegen FC ‘s Gravenzande is gewoon weer een nieuwe wedstrijd. Dan zullen we er weer moeten staan en gezien onze selectie heb ik er alle vertrouwen in. Eerst maar eens analyseren, net als na die andere wedstrijd tegen Zwaluwen die ook verloren ging. De week erna stonden we er weer.”

,,Over een titel praten we niet. Pas na in maart kun je daar iets over zeggen.”

Dromen over een kampioenschap mag, maar dat woord neemt Michel begin december niet in de mond. De verdediger kent zijn klassiekers. ,,Als je reëel bent is het allemaal niet zo moeilijk. We hebben de eerste periodetitel bemachtigd, dus dan blijft er niet zoveel meer voor de fantasie over.”

,,Maar over een titel praten we niet. Pas na in maart kun je daar iets over zeggen, maar dan nog. Vorig seizoen leek Achilles Veen onbedreigd op weg naar de titel en je weet hoe dat afgelopen is. Tel daarbij op dat Ter Leede in het zicht van de haven…”

Doelpunt
Behalve stappen maken heeft Michel nog iets anders op zijn verlanglijstje staan. Als afsluiter hoopt de rechtspoot binnenkort samen met zijn ploeggenoten een persoonlijk succesje te mogen vieren. ,,Het zou mooi zijn als ik een keer scoor. Dat is mij in competitieverband nog niet gelukt. En als het dan toch gebeurt, hoop ik dat zo’n goal ook meteen het verschil maakt.”

Lees ook: ‘Ook bijgeloof kan terechte Noordwijkse nederlaag niet verbloemen’

Foto: Orange Pictures


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 22 okt.
Districtsbeker
Voorschoten '971-1Kagia *w.n.s.
Oefenwedstrijd
OFC 1-1Quick Boys
Za. 26 okt.
GVVV14.30Noordwijk
SteDoCO14.30VVSB
Ter Leede14.30Jong Almere City FC
Ajax (ama.)14.30FC Lisse
Achilles Veen14.30FC Rijnvogels
DSO14.30Valken'68
Kagia14.30Wateringse Veld
FC Oudewater14.30VVSB (zat.)
Kozakken Boys15.00Katwijk
Quick Boys15.00Scheveningen
Van Nispen (zat.)15.00Berkel
Warmunda15.00LSVV '70
Rijnsburgse Boys15.30AFC
Zo. 27 okt.
Alphense Boys14.00SJC
DOSR14.00Hillegom
Laakkwartier14.00Foreholte
Wippolder14.00Teylingen
Voorschoten '9714.00Van Nispen (zon.)