Het tweede van Noordwijk voerde woensdag een huzarenstukje op door in de kwartfinale van de landelijke Districtsbeker HHC Hardenberg met 0-2 te verslaan. Dogan Corneille spaarde zijn basiself voor het beslissende nacompetitieduel tegen ASWH en zag zijn reserves – onder meer Borsboom, Le Congé en Smith en Manuputty als invallers – en spelers van het tweede elftal een uitstekende indruk maken tegen de nummer twee van de zaterdagse Topklasse. ,,Het groepsproces bij Noordwijk is gewoon heel goed”, vertelt middenvelder Axel Wendt (19), die zijn derde wedstrijd in de hoofdmacht speelde. 

Axel, wat een schitterende stunt gisteravond!

,,Ja, geweldig en heel mooi om mee te maken. Het is toch HHC hé! Er waren veel mensen en hun fanatieke aanhang was ook aan het zingen. We hebben er hard voor moeten werken, want het was toch hun eerste, maar uiteindelijk hebben we het geflikt.”

Met wat voor verwachtingen gingen jullie naar Hardenberg?

,,De trainer had vooraf al gezegd dat we zouden gaan winnen. We hadden er gewoon zin in en hebben de wedstrijd professioneel benaderd. Zo zijn we met de bus naar Hardenberg gegaan en hebben we voor de wedstrijd ook nog wat met z’n allen gegeten. Die jongens van het eerste zijn dat gewend, maar wij niet. Dat maakte het alleen maar specialer. Dit smaakt voor ons absoluut naar meer.”

Hoe vatte HHC Hardenberg de klus op?

,,Het is gewoon een goed elftal, al hadden ze een tijdje niet meer getraind. Natuurlijk wilden ze winnen, want hoe vaak krijg je de kans om de landelijke beker te winnen? Het niveau lag hoger dan wij in het tweede gewend zijn. Je kunt bijvoorbeeld niet even gaan dribbelen, want dan word je meteen onder druk gezet. Maar in de tweede helft werden zij ook moe, net als ons.”

Wanneer kregen jullie het idee dat er iets te halen viel?

,,In de eerste helft zakten we iets in, en lieten we HHC Hardenberg het spel maken. Toch werden zij nauwelijks gevaarlijk, op één grote kans na. Wij voetbalden vrij aardig, maar moesten het vooral van de omschakeling hebben. Het was soms lastig omdat de ruimtes op het veld groot waren. Na de rust kregen zij een goede kans op de 1-0. Als die was gemaakt, was het heel lastig geworden. Gelukkig miste die spits en konden wij zelf op 0-1 komen. Toen werden zij wat onrustiger en wist ik we een goede kans maakten om te gaan winnen.”

En nu volgende week tegen Magreb in de halve finale weer spelen? 

,,Dan is de nacompetitie van het eerste natuurlijk afgelopen. Veel jongens die zaterdag spelen hebben eerder in het bekertoernooi ook veel gespeeld. Maar dit nemen ze ons niet meer af! Het tekent bovendien het groepsproces bij Noordwijk, dat gewoon heel goed is. De wissels kunnen het verschil maken. Volgende week kan de trainer iedereen opstellen, maar ik verwacht dat er wel een aantal van ons mee mogen. Kijk, iemand als Denzel James wil je gewoon fit hebben voor volgend seizoen. Hij is een speler die niet altijd fit is. Dan lijkt me dat je zo’n iemand beter kunt sparen met het oog op volgend seizoen.”

Wat zijn jouw eigen ambities richting het eerste van Noordwijk? 

,,Ik ga zeker Noordwijk 1 halen, maar de vraag is hoe lang ik moet wachten. Mijn eigen doelstelling is om volgend seizoen af en toe erbij te zitten en dan het jaar erna regelmatiger te gaan spelen. Het heeft ook tijd nodig. Je ziet het aan mijn broer Emiel. Die is nu 21 en beleeft nu zijn definitieve doorbraak terwijl hij toch al een jaar of vijf bij de selectie zit.”

Foto: Jack Manuputty


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)