Voor Bram Franken wordt blauw-wit vanaf de zomer rood-wit. De middenvelder gaat aan de slag bij Noordwijk. Franken had nog een doorlopende verbintenis op Nieuw Zuid, maar op zijn verzoek werd het contract tot medio 2025 ontbonden.

Franken (23) is bezig aan zijn tweede seizoen bij Quick Boys. De Noord-Hollander heeft een beetje mixed feelings over zijn tijd in Katwijk-Zuid.

“Quick Boys is een heel mooie en grote club. Ik denk dat ik in fases echt heb laten zien dat ik van waarde kan zijn, alleen heb ik dat nooit lang genoeg kunnen doortrekken”, vertelt hij. “Onder Edwin Grünholz begon ik goed, volgde daarna een middenfase waarin ik om bepaalde redenen minder speelde, maar eindigde ik weer heel sterk.”

“Dit seizoen startte ik weer goed en begon ik rondom de bekerwedstrijd tegen NAC Breda echt in vorm te raken. Vervolgens raakte ik geblesseerd en was ik er zo’n twee maanden uit. Na mijn blessure had ik wel op iets meer krediet gerekend.”

‘Te weinig minuten’
Franken moet het de tweede seizoenshelft vooral met invalbeurten doen. “Ik heb gewoon te weinig minuten gemaakt. Er waren weken bij dat ik nauwelijks speelde. Als het team staat, wisselt deze trainer niet snel en is het moeilijk om er tussen te komen. Dat is zoals het is, maar daarom is het voor mij wel beter om verder te kijken.”

‘Voor het mooie was het beter geweest om het rustig op te bouwen. Ik was daarin misschien te ongeduldig.’

Technische man Gert Pluimgraaff besloot uiteindelijk medewerking te verlenen aan het verzoek van Franken. “Gert zei dat ik een goede jongen en een goede speler ben, iemand die zich altijd netjes heeft gedragen. Het liefst wilden ze mij behouden, maar omdat ik er zo instond dat ik liever niet wilde blijven, hebben ze meegewerkt.”

Comeback te vroeg
Met de kennis van nu betreurt Franken het dat hij na zijn blessure misschien te snel is ingestapt. Mede door het bekerduel met zijn oude club AZ waar hij heel graag bij wilde zijn, was zijn comeback wellicht te geforceerd.

“Nu stond ik er wel, maar niet voor honderd procent. Voor het mooie was het beter geweest om het rustig op te bouwen. Ik was daarin misschien te ongeduldig. Voor mijn blessure was ik goed in vorm en als je merkt dat het team goed draait, wil je daar graag onderdeel van zijn. Ik wilde achteraf misschien té snel.”

Bram franken

Mede daardoor kwam Franken niet optimaal uit de verf. “Na mijn blessure heb ik niet meer de topwedstrijden gespeeld zoals ik ze kan spelen.” Tegelijkertijd, zo vindt de Noord-Hollander, kreeg hij ook niet optimaal zijn kansen. “Persoonlijk vind ik dat een Franken die net voor zijn blessure in vorm kwam altijd hoort te spelen. Die Franken wil ik straks weer zijn.”

Aanhouder wint
Die beste versie van hemzelf zal hij wel op een ander complex en in een ander shirt moeten worden. Franken gaat aan de slag bij competitiegenoot Noordwijk. Florian Wolf trok meermaals aan de bel bij Franken en uiteindelijk ook succesvol.

“Hij stuurde mij voor het eerst een berichtje kort na de winterstop. Toen gaf ik aan geen interesse te hebben. Vervolgens hield mijn situatie met weinig speeltijd aan, ben ik met Quick Boys in gesprek gegaan, en was de conclusie dat ik kon gaan praten met Noordwijk.”

‘Kick Groot heeft ook bij AZ gespeeld. Hij is een bekend gezicht voor mij, maar wel een paar jaar ouder.’

De deal kwam rond en zodoende gaat Franken hemelsbreed een aantal kilometer verderop aan de slag. Wat is zijn verwachting? “Noordwijk staat dit seizoen bekend om de vele gelijke spelen en het hanteren van de lange bal. Volgend seizoen willen ze een andere speelwijze gaan hanteren, met wat mooier voetbal. Hopelijk kan ik daar een bijdrage aan leveren.”

‘Frisse start’
Op de Duinwetering stapt Franken straks redelijk blanco in, hij treft er geen (oude) bekenden. “Ik ken de jongens vooral van de wedstrijden, nog niet persoonlijk. Kick Groot heeft ook bij AZ gespeeld. Hij is een bekend gezicht voor mij, maar wel een paar jaar ouder.”

Noordwijk was niet de enige vereniging die hengelde naar de diensten van Franken, maar wel de meest doortastende. “Er waren meerdere clubs geïnteresseerd, wat dat betreft had ik ze wel een beetje voor het uitkiezen. Na een goed gesprek met Florian was de keuze echter snel gemaakt, hij ziet een belangrijke rol voor mij op het middenveld. Ik kijk er naar uit. Het is een frisse start, waarbij ik lekker op nul kan beginnen.”

Foto’s: Orange Pictures

Lees ook: Franken van Nieuw Zuid naar Noordwijkse Duinwetering
Check ook: Franken hoopt op stunt in ‘oude huis’: ‘Denk persoonlijk dat het mogelijk is’

POPULAIRE BERICHTEN