Vraag een willekeurige voetballiefhebber een speler van VVSB te noemen, en grote kans dat hij met Maikey Parami op de proppen komt. De vleugelaanvaller genoot na het historische bekeravontuur van vorig seizoen zelfs even landelijke bekendheid, als ‘de Hema-stagiair’. Maar na de lopende voetbaljaargang zal Parami niet meer in het paars-geel uitkomen. ,,Ik wil gewoon wat anders proberen.”

Maikey, kun je uitleggen waarom je vertrekt bij VVSB?

,,Kijk, ik ben nog jong, dit is mijn derde seizoen bij VVSB. Ik vind dat ik hier hartstikke veel geleerd heb, en heel mooie dingen meegemaakt heb, maar soms moet je gewoon even wat anders proberen. Dat ga ik nu doen. Even een nieuwe uitdaging, een andere kijk.”

Vorig jaar dreigde je ook al te vertrekken, maar toen kwam je daarop terug…

,,Ja, inderdaad. Vorig jaar had ik dit gevoel al een beetje, en nu in hogere mate.”

Je bent nu wel onomstreden basisspeler. Vorig seizoen werd er nog wel eens wat gewisseld in de voorhoede. Maar dat speelt niet mee om te blijven? Dat je weet wat je op de Boekhorst hebt?

,,Dat is het zeker niet. Als ik op de bank zit, wil ik er altijd alles aan doen om te gaan spelen. Nu speel ik gewoon. Het was logisch geweest als ik zou blijven omdat ik in de basis sta, maar dat is het niet. Mijn gevoel zegt dat ik iets anders moet proberen.”

Waar zet je op in?

,,Natuurlijk hoop ik op een stapje hoger. Er is een aantal clubs die zich hebben gemeld. Een aantal Tweede Divisie-clubs, en van een niveau lager. Van een hoger niveau nog niet. Ik ga even afwegen waar mijn gevoel het beste bij is.”

Dat is met name waar je op hoopt, de Jupiler League?

,,Natuurlijk.”

Toen je naar VVSB ging was er al veel interesse. Ik kan me voorstellen dat er gezien het bekeravontuur er wederom flink wat belangstelling is.

,,Zeker, dat is waar. De gesprekken lopen volop. Ik moet nu mijn gevoel laten spreken. Ik wil wel gewoon netjes mijn seizoen afmaken bij VVSB, en er volledig uithalen wat er in zit. Ik heb het super naar mijn zin gehad, en nog steeds trouwens. Maar het is meer dat ik voetballend iets nieuws wil proberen.”

Hoe reageerde de club? Hadden ze het zien aankomen?

,,Eigenlijk niet echt. Nou ja, een beetje dan. Vorig jaar speelde het natuurlijk al, dat ik iets wilde gaan doen. Ze vinden het natuurlijk wel jammer dat ik ga vertrekken. Maar ik heb nog een paar maanden te gaan. Daar ga ik nog even van genieten met de spelers en de jongens.”

Kun je iets zeggen over de clubs die zich hebben gemeld. Zijn daar verenigingen uit de buurt bij?

,,Nee, daar ga ik niets over vertellen.”

Ben je al op gesprek geweest, of er is alleen nog geïnformeerd?

,,Nee, er hebben wel een aantal gesprekken plaatsgevonden. En er gaat er nog een aantal komen. Maar clubs zijn nog altijd welkom om zich te melden bij mij.”

Foto: Tino Stulen


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen