Hij wond er na het met 3-2 verloren duel tegen FC Rijnvogels geen doekjes om. In de catacomben van de Kooltuin legde Mike Boelee de vinger op Ter Leede’s zere plek. ,,We moeten de koppen maar eens goed bij elkaar steken en elkaar eens flink de waarheid  zeggen. Pas dan komen we er weer bovenop.”

Duidelijke taal van de rechtervleugelverdediger die tegen FC Rijnvogels de roodgele aanvoerdersband droeg.  ,,Die band had ik liever niet gedragen. Niet omdat ik geen aanvoerder wil zijn, maar omdat deze om de arm van Rydell Kewal hoort. Door het plotseling overlijden van zijn moeder speelt hij nu even niet en daarom treed ik tijdelijk op als aanvoerder”, licht Boelee (25) toe.

Na de vierde nederlaag op rij en de vijfde van het seizoen is de uitstekende seizoenstart van Ter Leede al bijna helemaal vergeten. Dat geldt niet voor Boelee: ,,Toen liep het wel”, herinnert hij zich. ,,Dat is even weg, maar als we ons kunnen herpakken, strijden we mee met de top vier. Daar horen we ook thuis. Dat het kan hebben we de eerste duels van het seizoen wel bewezen.”

De huidige middenmootpositie doet Boelee dan ook zichtbaar zeer. Om de weg omhoog terug te vinden moet er volgens hem het nodige veranderen. ,,Als we zo doorgaan belanden we in de onderste regionen en dat is nergens voor nodig. Kom op zeg”, klinkt het strijdlustig uit de mond van de geboren winnaar.

Boelee

,,De wedstrijd tegen Rijnvogels was typerend voor ons seizoen. We creëren voldoende, maar scoren is een probleem. Uiteindelijk verliezen we door drie persoonlijke fouten. De eerste was een afvallende bal die er in vliegt, bij de tweede stonden we te slapen en de derde kwam voort uit een totaal mislukte kaats. Goed, bij die tweede goal had de scheidsrechter misschien moeten fluiten voor een overtreding tegen Ronnie Verplancke, maar dat deed-ie niet. Soms laten we ons als kleine kinderen wegzetten. Dat kan gewoon niet.”

Medicijn
Waarna Boelee zijn betoog voortzet op de voor hem typerende manier. Openhartig en eerlijk. ,,Die scheidsrechter (De Winter, red.) floot uitstekend. Hij liet over en weer veel toe en dat kwam de wedstrijd ten goede. Na afloop heb ik hem gecomplimenteerd met de leiding. Mekkeren over een foutieve beslissing van hem zou verdoezelen waarom we verloren hebben. Het moet allemaal scherper en beter bij ons en daar kunnen wij als spelers alleen maar zelf voor zorgen”, draagt Boelee het medicijn aan dat Ter Leede weer op de been kan brengen.

De verdediger, die in de jeugd bij AZ en Telstar opgroeide, belandde via Roda ‘23 op de Roodemolen. In zijn vierde seizoen bij de roodgelen neemt hij zijn verantwoording als ervaren kracht. ,,Samen met een aantal andere ervaren spelers is het mijn taak om het team op sleeptouw te nemen. In het veld en daarbuiten. In die rol voel ik me goed. Veel spelers beseffen ook wel waar het momenteel aan schort, maar dat moet dan wel in een wedstrijd tot uitdrukking worden gebracht. We hebben nu een weekje vrijaf. Een mooie gelegenheid om de puntjes eens goed op de i te zetten.”

Tekst: Leo Schrama

Foto’s: Hans Schalk


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 10 sept.
Oefenduels
Rijnsburgse Boys4-2VVSB
Noordwijk3-1SJC
Katwijk8-2DEM
Hillegom5-1Kagia
Za. 14 sept.
Noordwijk5-1ASWH
Excelsior Maassluis1-4Katwijk
Barendrecht0-2FC Lisse
Ter Leede3-2Hoek
FC 's-Gravenzande0-1FC Rijnvogels
Quick Boys 0-2Kozakken Boys
IJsselmeervogels1-1Rijnsburgse Boys
Districtsbeker
Valken' 683-3Forum Sport
VVSB (zat.)1-3Zevenhoven
Legmeervogels3-5Kagia
Van Nispen (zat.)2-3Zandvoort
Warmunda3-5KSD-Marine
Zo. 15 sept.
HBS1-0SJC
Districtsbeker
Hillegom2-4HBC
ROAC0-0Foreholte
Teylingen0-2VUC
Van Nispen (zon.)3-1REMO