FC Rijnvogels had zaterdagmiddag nog een kleine kans op de tweede periodetitel in de Hoofdklasse A. Dan moest het zelf winnen van het Vlaardingse Zwaluwen, en nog met ruime cijfers ook. Dat was niet onmogelijk geweest als de Katwijkers net zo koel met de kansen om waren gesprongen, als dat het koud was op De Kooltuin. Dat deed de ploeg niet en omdat ook Zwaluwen het net niet vond, eindigde het duel in 0-0 en ging de periodetitel naar Ter Leede.

Kansen waren er genoeg voor de thuisploeg. Vooral na rust miste Rijnvogels een serie opgelegde mogelijkheden. Romano van der Stoep kreeg in beide helften de beste kans. Zo was de tweede helft koud begonnen toen Joey Lauhouh goed doorzette en de bal op een presenteerblaadje legde voor Van der Stoep. ,,Ik telde hem zelf eerlijk gezegd ook al”, treurde de aanvallende middenvelder na afloop.  ,,Er zat een nare stuit in. Ik dacht: ‘ik raak hem hard’, maar door die stuit ging hij over.”

‘Het grootste gevaar voor doelman Jeffrey Verkerk was onderkoeling’

Ondanks de gemiste kansen overheerste bij trainer Jimmy Simons en de meeste spelers de tevredenheid over het vertoonde spel. ,,In de kleedkamer merkte je wel wat teleurstelling. We waren vandaag gewoon stukken beter”, aldus Van der Stoep, die blij was met de veerkracht van zijn ploeg na de zeperd in en tegen Noordwijk.

,,Het was de bedoeling ons na Noordwijk te herpakken, want dat was echt een hele slechte wedstrijd van onze kant. Dat is wel gelukt want we hebben vandaag redelijk goed gespeeld. Soms misschien een iets te laag tempo, maar we hebben niks weggegeven.”

Romano van der Stoep stoomt op aan de linkerkant van het veld en houdt drie spelers bezig

Het grootste gevaar voor Rijnvogels-doelman Jeffrey Verkerk was zaterdagmiddag onderkoeling. Toch zag hij binnen het kwartier Zwaluwen-spits Justin van Mullem voor zich opduiken. Die werd echter vakkundig naar het gras gewerkt door Ricardo de Vlugt. Bij Zwaluwen schreeuwde alles en iedereen om een vrije trap en een rode kaart, maar scheidsrechter Fikkert stond er bovenop en wuifde het incident weg.

Arbitrage
Rijnvogels zwijnde, want er leek meer aan de hand dan bijvoorbeeld twee weken geleden. Toen werd een speler van ’s-Gravenzande weggestuurd na een botsing met Arno Dijkstra. Zo heeft de ploeg de laatste tijd de arbitrage op de eigen Kooltuin in ieder geval niet tegen.

In de tweede helft werd de druk steeds verder opgevoerd, maar bleef Zwaluwen met het nodige kunst- en vliegwerk overeind. Dijkstra was met een kopbal nog het dichts bij de 1-0, maar zijn inzet werd vlak voor de lijn gekeerd door een verdediger.

,,We gaan gewoon proberen door te pakken en dan kijken we wel hoe ver we komen in die derde periode.”

In de slotfase leek nog even een oude voetbalwet in werking te treden toen Zwaluwen nog een paar keer ten aanval trok, maar verder dan de roep om een penalty kwamen de gasten niet. Scheidsrechter Fikkert liet echter de hele wedstrijd al veel doorgaan en was niet van plan in de slotfase de bal op de stip te leggen.

En dus stapte Rijnvogels het veld af wetende dat het zich vol goede moed kan richten op de derde periode. Van der Stoep tot slot: ,,We gaan gewoon proberen door te pakken en dan kijken we wel hoe ver we komen in die derde periode.”

FC Rijnvogels – Zwaluwen 0-0 (0-0).

FC Rijnvogels: Verkerk, Ampong, vd Breggen, De Vlugt, Soomer, Slegt, Staal, vd Stoep, Loehouh (81. Van Dijk), Van Duijn (74. Havenaar), Dijkstra.

Foto’s: Stefan Rijnders