Tot driemaal toe kwam Rijnvogels-trainer Hein van Heek opgelucht van de bank bij de uitwedstrijd tegen Jong Volendam. Bij de laatste gelegenheid, na het laatste fluitsignaal, deelde hij zijn teruggekeerde hoop met de meegereisde fans. Eerst deelde hij applaus uit aan zijn team, vervolgens draaide hij zich om en bedankte hij de luidkeels aanwezige supporters uit Katwijk. Met een brede lach een gebalde vuist. In een seizoen waar voor Rijnvogels weinig te juichen valt, was daar ineens ongekende weelde.

De indrukwekkende 1-2 overwinning in het KRAS-stadion betekent dat de degradatieconcurrenten in het zicht zijn. Twee punten is zijn ploeg verwijderd van een plek die recht geeft op de nacompetitie. Een verlengd seizoen om behoud in de Derde divisie af te dwingen, ligt weer in het verschiet. Hoop en opluchting overheerste bij Van Heik na de wedstrijd in Volendam. Ondanks het geblesseerd uitvallen van twee van zijn sterkhouders, Sander van der Horst en Bright Ampong. Beide spelers moesten in de eerste helft naar de kant vanwege blessures.

,,Aangezien veel jongens daar wel aan toe waren, hebben we de training uit het programma gehaald

,,We lopen al een aantal weken op onze tenen. Dat merkten we op trainingen en in de wedstrijden”, klonk de verklaring van Van Heek. Van der Horst werd na een kwartier verdienstelijk vervangen door Mitchell Theuns. Voor Ampong kwam Wouter Soomer binnen de lijnen. Sonny ten Hoope schoof door naar de rechtsback-positie en Soomer speelde een onopvallende solide wedstrijd in het centrum van de verdediging.

Om zijn ploeg te ontzien had Van Heek besloten om Koningsdag aan te grijpen voor een vrije dag. Afgelopen donderdag was zijn selectie niet op het trainingsveld te vinden. ,,Ik was aan het twijfelen om wel of niet te trainen op deze feestdag. Aangezien veel jongens daar wel aan toe waren, hebben we de training uit het programma gehaald.” Door de vroege wissels schoot dat besluit op de bank door zijn hoofd. ,,Vanwege het uitvallen van twee spelers voor de rust, begon ik wel te twijfelen of dat nou zo slim was geweest”, erkende hij vervolgens.

Hij zag zijn team uiteindelijke verdiend aan het langste eind trekken. Binnen tien minuten na de pauze werd de 1-0 ruststand omgebogen in een 1-2 eindstand. Mart Spierdijk tekende voor de gelijkmaker met een harde kopbal via de onderkant van de lat. Romano van der Stoep bepaalde de eindstand door een voorzet van Jim Havenaar overtuigend binnen te schieten.

Foto: Kooltuinstrijders


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Zat. 12 okt.
Noordwijk 1-3Excelsior Maassluis
FC Lisse 4-1ONS Sneek
DOVO 1-1Ter Leede
FC Rijnvogels 2-1Capelle
Kagia 1-3Valken'68
UVS 2-0Van Nispen (zat.)
Alphia 1-3VVSB (zat.)
Warmunda 3-2Bernardus
Koninklijke HFC 1-0Quick Boys
HHC Hardenberg 3-3Rijnsburgse Boys
TEC 1-0Katwijk
VVSB 2-2VVOG
Zon. 13 okt.
SJC 3-0Leonidas
Altior 1-2Hillegom
DOSR 1-2Foreholte
Wilhelmus 2-3Teylingen
Van Nispen (zon.) 0-0WVC