Terwijl in Spijkenisse alles al in gereedheid was gebracht voor een uitbundig kampioensfeest, begon Ter Leede zaterdagmiddag in eigen huis aan een ‘mission impossible’ tegen Sliedrecht. Alleen een overwinning met minimaal twaalf doelpunten verschil zou de titel op De Roodemolen doen belanden. Een opdracht waarin zelfs de meest optimistische Ter Leede-supporter een hard hoofd had. Bijna twee uur later drong het besef door dat de schaal vorige week op bezoek bij Argon uit handen was gegeven. De nutteloze 4-2 op Sliedrecht vormde daarvan slechts het formele bewijs.

,,Natuurlijk hoop je stiekem op een wonder”, aldus Jeffrey Bok. De vleugelspits wist diep in zijn hart wel beter, maar had even na de aftrap toch nog de stille hoop op een mirakel. ,,We creëerden in korte tijd een paar goede mogelijkheden en als dat goed uitpakt weet je het maar nooit. Toen Sliedrecht tegen alle verhoudingen in na een kwartier ook nog eens op voorsprong kwam, weet je dat het echt over is. Vervolgens was de opdracht om toch goed af te sluiten met het oog op de nacompetitie. Dat hebben we gedaan en daar mogen we tevreden over zijn”, pikte Bok het enige lichtpuntje van deze middag eruit.

Tien minuten na de openingstreffer zette verdediger Ben van der Lans zijn ploeg weer naast de gasten. Sliedrecht, dat alleen bij een zeer ruime overwinning en verlies van Zwaluwen degradatiewedstrijden nog kon ontlopen, hield in het resterende gedeelte van de eerste helft de gelederen gesloten, waardoor de 1-1 tot ruststand werd verheven.

Met gevaar voor eigen leven wordt een schot van Marc de Kruijs geblokt

Net als in de eerste helft kwam Ter Leede goed uit de kleedkamer. Binnen een minuut was het via Mitchell Kappenberg raak, waarna Bok net binnen het uur met twee treffers zijn seizoenstotaal opvijzelde tot twaalf treffers. De o zo gewenste ‘monsterzege’ zat er op dat moment echter niet meer in, waardoor de wedstrijd als een nachtkaars uitging.

Met tussen alle bedrijven door nog een treffer van Sliedrechtse makelij eindigde voor Ter Leede de competitie in de wetenschap dat de titel een week eerder verspeeld was in Mijdrecht. Dat besef drong na afloop nog eens door in de rood-gele kleedkamer. ,,Daar was het lang heel erg stil. Vorige week wisten we het al, maar nu was het echt definitief. Jammer, want we hebben tot nu toe een uitstekend seizoen achter de rug. Het zal nu in de nacompetitie moeten gaan gebeuren, het is niet anders.”

Pittig
De eerste horde die door de ploeg van Henk Wisman moet worden genomen is Staphorst. A.s. dinsdagavond reist Ter Leede af naar Overijssel voor de eerste van twee ontmoetingen. Een week later staat de return op de Roodemolen op het programma. Staphorst, dat vorig seizoen promotie naar de Derde divisie misliep door het tweeluik met FC Lisse te verliezen, mag als nummer drie van de Hoofdklasse B een geduchte tegenstander worden genoemd. Met 68 goals is het de meest scorende ploeg uit deze afdeling, waarin het bekend staat als een hardwerkend geheel.

Voor Bok is Staphorst echter nog een onbeschreven blad. ,,Dat horen we maandagavond wel. Pittig zal het sowieso worden, maar we moeten geloof putten uit het feit dat we dit seizoen hebben laten zien dat we het kunnen. Ik heb er in ieder geval alle vertrouwen in.”

Ter Leede – Sliedrecht 4-2 (1-1). 15. Langerak 0-1, 25. Van der Lans 1-1, 46. Kapenberg 2-1, 57. Bok 3-1, 61. Bok 4-1, 75. Van Harlingen 4-2

Ter Leede: Constantin, Boelee, Arroyo, Van der Lans, (45. Troost), Robertson (68. Bayram), Kappenberg, Zwetsloot, Bok, Siali, Ammerlaan, De Kruys (68. Duthler)


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen