Walter Bisschops is met 367 officiële wedstrijden recordhouder aller tijden van Teylingen wat betreft duels in het eerste elftal. Een ongekend aantal, ook gezien het feit dat Bisschops (34) nog een uitstapje gemaakt heeft naar Ter Leede (2001-2002).

Na een lange carrière, die begon in het seizoen 1998-1999, besloot de centrale verdediger het voor gezien te houden. Hij gaat met een aantal vrienden voetballen in Teylingen 3. Vrijdag wordt hij bedankt voor bewezen diensten met een heuse afscheidswedstrijd. Aan de hand van diverse vragen en stellingen gaat Mister Teylingen in op zijn loopbaan.

-Walter, om te beginnen. Wie is de beste trainer gedurende jouw voetballoopbaan geweest?

,,Iedere trainer heeft zijn goede en minder sterke punten. Ik vond Cees de Prie bij Ter Leede wel erg goed, hij was echt bezig om je beter te maken. Laurens Mouter en Rene Ras zijn ook goede trainers.”

-Wie is jouw beste maatje geweest bij Teylingen in het centrum van de verdediging?

,,Bob van der Vlugt en Jeroen Verwer zijn allebei vrienden van me en ik heb van het spelen met beide genoten. In mijn eerste jaren met Ron van der Geer kon ik lekker voetballen en deed hij het meeste ‘vuile werk’. Dat waren ook mooie tijden.”

-Wat is het mooiste doelpunt geweest in je carrière?

,,De vier doelpunten uit bij Sparta blijven toch het meeste hangen. Het waren niet de mooiste goals, maar dat maakte niet uit. Zoveel heb ik ook niet gescoord.”

Note: Bisschops speelde deze wedstrijd voor het eerst als spits en scoorde direct viermaal tegen de amateurs van Sparta. Het was destijds een wedstrijd in de Tweede Klasse.

-Hoe is je uitstapje naar Ter Leede bevallen?

,,Het is zeer leerzaam geweest en achteraf heb ik er ook geen spijt van gehad. Helaas heb ik niet de stap kunnen maken naar het eerste elftal.”

-Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen het spelen bij Teylingen en Ter Leede in de selectie?

,,Bij Ter Leede kwamen de meeste jongens puur voor het voetbal. Het was trainen of een wedstrijd spelen en daarna vaak snel weer naar huis. Bij Teylingen beoefen je voetbal meer als hobby en hebben de meeste jongens meer binding met elkaar en met de club in het algemeen.”

Bisschops

-Wat is je mooiste moment geweest in je carrière?

,,Het kampioenschap in de Derde Klasse bij Teylingen onder René Ras, de promotie naar de Tweede Klasse en de vele derby’s tegen Foreholte, Warmunda, Lisse en het laatste jaar ook SV Hillegom.”

– De laatste jaren heb je veelal met jongere spelers gevoetbald in de selectie. Hoe is dit bevallen? Was het lastig aanpassen?

,,Ik heb weinig problemen met de jongere jongens gehad. Sommige spelers namen wat van je aan en anderen hadden gelijk een grote mond. ‘Ja maar’, zeiden ze ook regelmatig. Toch heeft dit geen problemen opgeleverd.”

-Wie is de beste speler waarmee je gevoetbald hebt tijdens je carrière?

,,Bij Teylingen is dat Martin van Eeuwijk geweest en bij Ter Leede Carlo van Zelst.”

-Hoe beschrijf jij de club Teylingen in een aantal woorden?

,,Een familieclub, gemoedelijk, vriendschappelijk en ons kent ons.”

-Wat ga je het meeste missen van selectievoetbal?

,,De gezelligheid, de wedstrijdspanning, de derby’s en de uitjes met de Vrienden van Teylingen.”

-Wordt het moeilijk om je aan te passen aan het veel lagere niveau waarop Teylingen 3 acteert? 

,,Het zal natuurlijk wel wennen zijn, maar we zullen zien. Het zal meer plezier maken worden en in de kleedkamer na afloop vertellen hoe goed je was.”

-Stel je ideale Teylingen-elftal samen: 

,,Hans Edink, Elwin van der Niet, Walter Bisschops, Ron van der Geer, Jeroen Verwer; Bob van der Vlugt, Mark van der Vlugt, George Hulsbosch; Martin van Eeuwijk, Mo Ait-el-Houssi en Dariel Dubois.”

We sluiten af met enkele stellingen. Kies één van de twee opties en onderbouw vervolgens kort je keuze.

-Tweede Klasse of Derde Klasse?

,,Derde Klasse vanwege de vele derby’s. Er stonden hier veel meer mensen langs de kant dan in de Tweede Klasse. Ook in Den Haag voetballen was niet altijd even leuk.”

-Kunst- of natuurgras?

,,Natuurgras natuurlijk! Kunstgras is om op te trainen.”

-Laatste man of spits?

,,Laatste man. Spits spelen was ook leuk, maar achterin vond ik het toch leuker.”

-Fuseren of niet fuseren?

,,Voor de jeugd zou fuseren wel beter zijn, want nu vertrekken alle goede jeugdspelers naar omliggende verenigingen, maar zolang de verenigingen gezond blijven zal het voorlopig niet gebeuren denk ik.”

-Op zaterdag of op zondag voetballen?

,,Je ziet nu wel dat er steeds minder op zondag wordt gevoetbald door standaardelftallen. Ik denk dat het steeds minder gaat worden en misschien zelfs helemaal stopt op een bepaald moment. Ik zou nu wel weer op zaterdag willen voetballen.”

-Mouter of Ras?

,,Lastig. Ras zorgde ervoor dat het gezellig was en Mouter vind ik tactisch beter.”

-De Menneweg of De Roodemolen?

,,Op de Menneweg speelde ik in de jeugd tot de B-tjes. Daar heb ik lekker gevoetbald en het was lekker centraal in het dorp. Maar de Roodemolen is een mooiere en betere accommodatie.”

Walter Bisschops speelt op vrijdagavond 21 augustus zijn afscheidswedstrijd op het hoofdveld van Teylingen.Een door hem samengesteld team speelt tegen het huidige eerste elftal van Teylingen. Aftrap is om 19.00 uur en de toegang is gratis.

Tekst: Koen van der Vlugt

Foto’s: Peer Compeer


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)