"banner

Het was niet de start waar SV Hillegom op had gehoopt. Na drie wedstrijden wacht de ploeg nog steeds op de eerste overwinning. Na het vertrek van een paar sterkhouders is Mitchell van der Paard een speler geworden die de kar moet trekken. Tegen Fortuna Wormerveer (0-2 verlies) kon ook hij het tij niet keren. ,,Als het wat minder gaat, dan gaan we elkaar dingen verwijten.”

Het laatste fluitsignaal heeft zojuist geklonken. De spelers van Hillegom druipen van het veld af. De frustratie en de teleurstelling is goed zichtbaar. Ook bij Van der Paard. Zijn gezicht staat op onweer. Op de Zanderij zal de knop om moeten bij sommige mensen. Na vier fantastische jaren is handhaving dit seizoen de hoogste prioriteit.

,,Op het moment creëren we te weinig. Daar zijn we allemaal schuldig aan.”

,,We hebben allemaal één doel en dat is er in blijven dit jaar”, gaat de middenvelder verder. ,,Daar zullen we alles voor moeten doen. Elke week 110 procent geven. Als het wat minder gaat, dan gaan we elkaar verwijten maken. Dat moeten we echt gaan afleren.”

De toeschouwers van Hillegom zagen zondag een ploeg die erg slordig was. In balbezit, maar ook in het technische aspect van het spel. De verbazing over het enorme verval met vorig seizoen is groot. Van de Paard ziet het in veld ook gebeuren, maar kan de vinger niet op de zere plek leggen.

Kansen creëren
,,Natuurlijk zijn we dit seizoen wat minder geworden, maar ik vind ook dat we pech hebben gehad. We maken de kansen niet af en krijgen veel doelpunten tegen. Op het moment creëren we te weinig en daar zijn we allemaal schuldig aan. We zitten nu in een situatie dat halve kansjes er ook in moeten.”

,,We zetten ons allemaal goed in, maar komen momenteel gewoon net iets te kort in de afronding. Dan is het zuur als ze aan de andere kant wel makkelijk binnenvallen.”

Systeem
Het woord systemen hebben we de laatste weken vaak gehoord. Vraag het de mensen bij Rijnsburgse Boys, Quick Boys, Kagia en Foreholte. Ook in Hillegom is het onderwerp van gesprek. Vorig seizoen opteerde de formatie van Arend Jan Kranenburg een zeer aanvallend 3-4-3 systeem. Dat zal dit seizoen niet meer terugkomen.

,,Ik weet niet of 4-4-2 altijd het juiste systeem is. In de rust zei ik nog dat we het moesten omzetten naar 4-3-3, omdat die gasten alle ruimte hadden om op te bouwen. Uiteindelijk veranderen we ook van systeem na een uur spelen. We werden ook gevaarlijk, maar net op dat moment viel de 0-2. Echt een rotmoment in de wedstrijd.”

,,Zij waren technisch voldoende in orde. Dat is ook het leuke aan de Eerste Klasse, want je leert elke week genoeg. Je merkt ook dat het spel in deze competitie veel harder wordt gespeeld. Ik heb het idee dat het goed gaat komen. Maar zoals ik al eerder zei: dan moeten we eerst minder weggeven en meer creëren.”

Archieffoto: Dirk van der Reep


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede19.00SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude