"banner

Het was niet de start waar SV Hillegom op had gehoopt. Na drie wedstrijden wacht de ploeg nog steeds op de eerste overwinning. Na het vertrek van een paar sterkhouders is Mitchell van der Paard een speler geworden die de kar moet trekken. Tegen Fortuna Wormerveer (0-2 verlies) kon ook hij het tij niet keren. ,,Als het wat minder gaat, dan gaan we elkaar dingen verwijten.”

Het laatste fluitsignaal heeft zojuist geklonken. De spelers van Hillegom druipen van het veld af. De frustratie en de teleurstelling is goed zichtbaar. Ook bij Van der Paard. Zijn gezicht staat op onweer. Op de Zanderij zal de knop om moeten bij sommige mensen. Na vier fantastische jaren is handhaving dit seizoen de hoogste prioriteit.

,,Op het moment creëren we te weinig. Daar zijn we allemaal schuldig aan.”

,,We hebben allemaal één doel en dat is er in blijven dit jaar”, gaat de middenvelder verder. ,,Daar zullen we alles voor moeten doen. Elke week 110 procent geven. Als het wat minder gaat, dan gaan we elkaar verwijten maken. Dat moeten we echt gaan afleren.”

De toeschouwers van Hillegom zagen zondag een ploeg die erg slordig was. In balbezit, maar ook in het technische aspect van het spel. De verbazing over het enorme verval met vorig seizoen is groot. Van de Paard ziet het in veld ook gebeuren, maar kan de vinger niet op de zere plek leggen.

Kansen creëren
,,Natuurlijk zijn we dit seizoen wat minder geworden, maar ik vind ook dat we pech hebben gehad. We maken de kansen niet af en krijgen veel doelpunten tegen. Op het moment creëren we te weinig en daar zijn we allemaal schuldig aan. We zitten nu in een situatie dat halve kansjes er ook in moeten.”

,,We zetten ons allemaal goed in, maar komen momenteel gewoon net iets te kort in de afronding. Dan is het zuur als ze aan de andere kant wel makkelijk binnenvallen.”

Systeem
Het woord systemen hebben we de laatste weken vaak gehoord. Vraag het de mensen bij Rijnsburgse Boys, Quick Boys, Kagia en Foreholte. Ook in Hillegom is het onderwerp van gesprek. Vorig seizoen opteerde de formatie van Arend Jan Kranenburg een zeer aanvallend 3-4-3 systeem. Dat zal dit seizoen niet meer terugkomen.

,,Ik weet niet of 4-4-2 altijd het juiste systeem is. In de rust zei ik nog dat we het moesten omzetten naar 4-3-3, omdat die gasten alle ruimte hadden om op te bouwen. Uiteindelijk veranderen we ook van systeem na een uur spelen. We werden ook gevaarlijk, maar net op dat moment viel de 0-2. Echt een rotmoment in de wedstrijd.”

,,Zij waren technisch voldoende in orde. Dat is ook het leuke aan de Eerste Klasse, want je leert elke week genoeg. Je merkt ook dat het spel in deze competitie veel harder wordt gespeeld. Ik heb het idee dat het goed gaat komen. Maar zoals ik al eerder zei: dan moeten we eerst minder weggeven en meer creëren.”

Archieffoto: Dirk van der Reep


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 10 sept.
Oefenduels
Rijnsburgse Boys4-2VVSB
Noordwijk3-1SJC
Katwijk8-2DEM
Hillegom5-1Kagia
Za. 14 sept.
Noordwijk5-1ASWH
Excelsior Maassluis1-4Katwijk
Barendrecht0-2FC Lisse
Ter Leede3-2Hoek
FC 's-Gravenzande0-1FC Rijnvogels
Quick Boys 0-2Kozakken Boys
IJsselmeervogels1-1Rijnsburgse Boys
Districtsbeker
Valken' 683-3Forum Sport
VVSB (zat.)1-3Zevenhoven
Legmeervogels3-5Kagia
Van Nispen (zat.)2-3Zandvoort
Warmunda3-5KSD-Marine
Zo. 15 sept.
HBS14.00SJC
Districtsbeker
Hillegom14.00HBC
ROAC14.00Foreholte
Teylingen14.00VUC
Van Nispen (zon.)14.00REMO