Trainer Marcel IJzendoorn zei na afloop met gemengde gevoelens terug te kijken op de herstart van SJC in de Vierde Divisie, het werd 3-3 bij Alphense Boys. “Kijk, ik ben heel teleurgesteld dat we hier feitelijk twee punten laten liggen. Maar daarnaast besef ik heel goed dat we, op basis van veel goede acties, hier op de valreep toch nog een punt veiligstellen. Want mijn ploeg knokte zich terug na een drietal tegenslagen, op een manier waarop we trots mogen zijn.”

Het begon voor SJC aanvankelijk heel goed. De eerste de beste aanval bracht opkomende verdediger Demir Strojil oog in oog met de Alphense doelman Furtak,  maar tot scoren kwam hij niet. Dat deed even later wel Frans van Niel die SJC op een 0-1-voorsprong zette.

SJC incasseert drie tegentreffers
Toch liet ook Alphense Boys zich gelden en de thuisploeg trok al snel de stand weer gelijk. IJzendoorn had geconstateerd dat de restverdediging bij een aanvallend SJC op dat moment even te wensen overliet. De trainer moest vervolgens, samen met de SJC-supporters, constateren dat de overigens uitstekende SJC-doelman Lex Hoogervorst, onverwacht een steekje liet vallen waardoor de 2-1 op het scorebord verscheen. En vlak voor rust, in de 44e minuut, kwam er een volgende domper toen het ook nog eens 3-1 werd.

IJzendoorn zag, terug in de kleedkamer, de kopjes aanvankelijk hangen. Maar na de terugkomst op het veld bleek dat de ploeg er kennelijk in te (willen) geloven. De duels waren scherper, de combinaties liepen vlotter. En dit bracht al snel resultaat en het was deze keer Younes Seghrouchni (zie onderstaande foto) die het doel wist te vinden: 3-2.

Specialist Ruigrok
Feitelijk was het wachten op een snelle gelijkmaker. Maar naarmate de tijd verstreek werd duidelijk dat het niet zo maar zou gaan lukken. Sterker, de 3-3 viel pas in de absolute slotfase. Daar ging een overtreding van Alphense Boys aan vooraf. Timo Ruigrok mocht van ruim twintig meter aanleggen. De specialist maakte zijn reputatie opnieuw waar en verschalkte doelman Daniël Furtak met de gelijkmaker.

Na  afloop dus een teleurgestelde trainer die echter wel nuances wilde aanbrengen. IJzendoorn: “Na de 0-1 voorsprong kreeg ik echt het gevoel dat we beloond werden voor de geweldige manier waarop de groep in de afgelopen weken heeft getraind. En we kennelijk de goede lijn van de wedstrijd tegen FC Lisse (1-1, red.) en een geweldig periode in het trainingskamp konden doorzetten.”

“Maar vandaag zat het even tegen. Toch zag ik een groep die met de kop omhoog in de tweede helft heer en meester was. Dat er te weinig werd gescoord, kunnen we onszelf verwijten. Maar deze ploeg wordt nog steeds beter en zal tot veel in staat blijken.”

Tekst: Wim Siemerink
Foto’s: Johanna Oskam

Lees ook: Uitslagen 21 en 22 januari: herstart met gemiddeld ruim drie goals per duel


POPULAIRE BERICHTEN