,,In een wedstrijd zoals deze had het ook onze kant op kunnen rollen,” blikte Ter Leede-trainer Steef Roodakkers terug op het duel met titelkandidaat DVS’33. ,,Het breekpunt was achteraf de gelijkmaker die op slag van rust viel. Ik ben ervan overtuigd dat het echt anders was gelopen als we de 1-0 over de rust heen hadden kunnen tillen. De kans op winst was er wel degelijk vandaag.”

In plaats van opgewekt aan de warme thee te gaan werd het halverwege bij terugkeer in de kleedkamer dus een koude douche voor de Sassenheimse rood-gelen. ,,We begonnen ook gewoon goed aan de wedstrijd. Voor rust hebben we echt vanuit de organisatie gespeeld. Gewoon een prima eerste drie kwartier. De beloning daarvoor in de vorm van de 1-0 was dan ook terecht”, loofde de Roodakkers zijn ploeg.

Afwezigen
De oefenmeester had vooraf wel enkele aanpassingen moeten doen. Ian van Otterlo zat op de tribune een schorsing uit, terwijl Mike Boelee die wegens ziekte niet had kunnen trainen, op de bank begon. Tel daarbij het ontbreken van goalie Michael Bekkers die met een in het gips verpakte duim minimaal tot de winterstop ontbreekt en het werd duidelijk dat er noodgedwongen een aantal automatismen bij de thuisploeg ontbraken. Roodakkers wilde zich daar niet achter verschuilen, maar sprak wel van een situatie die het anders dan anders maakte.

,,Een tegengoal op een rotmoment.”

De terechte 1-0 van clubtopscorer Robert Steemers, die afgelopen week zijn contract op De Roodemolen verlengde, leek daar vooralsnog niet op te duiden. Het dwong DVS’33 in ieder geval wel in de achtervolging. Die leek weinig succesvol, totdat een Ermelose vrije trap in de 45e minuut alsnog roet in het eten gooide.

Toon Zwetsloot is nog tot het einde van het seizoen te bewonderen in het rood-geel van Ter Leede

,,Allereerst geven we die vrije trap onnodig weg. Dat mogen we onszelf echt wel verwijten. Daarnaast zag het er bij ons niet geweldig uit, bij het schot van Oktay Öztürk. Een tegengoal op een rotmoment. En daarna zag je na de rust meteen dat we het een tijdje lastig kregen.”

Toch kon het na de thee nog alle kanten op. Dat er daarbij -voorlopig- niet gescoord werd had ook te maken met een flinke portie pech. Beide partijen stuitten tot twee keer toe op het houtwerk, zodat de 1-1 bij het ingaan van het laatste kwartier nog steeds op het scorebord prijkte.

,,Ondanks het verlies ben ik trots op mijn spelers.”

Uiteindelijk leverde een in de slotfase op Öztürk teruggelegde bal de bezoekers drie punten op. Vanaf twintig meter en buiten bereik van Daan Prins, stand-in voor de geblesseerde Bekkers, verdween het leer in de kruising (1-2). De tijd was daarna te kort voor de thuisploeg om de zo verdiende gelijkmaker op het scorebord te krijgen.

,,Heel jammer dat we op deze manier verliezen. We hadden beter verdiend. DVS’33 beschikt echt over een fantastisch elftal. Wij hebben daar het nodige tegenover kunnen stellen. Ondanks het verlies ben ik trots op mijn spelers. Ze hebben echt hun stinkende best gedaan. Alleen was dat net niet genoeg om ook met een positief resultaat van het veld te stappen.”

Foto’s: Hans Schalk

Lees ook: ‘Middenvelder trekt de deur definitief achter zich dicht bij Ter Leede’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 2-2FC Lisse
Ter Leede 4-3VVOG
SC Feyenoord 3-0FC Rijnvogels
SVC'083-2Kagia
Valken'68 3-1DoCoS
VVSB (zat.) 1-1Be Fair
Roodenburg 0-4Warmunda
IJsselmeervogels 4-2Noordwijk
Quick Boys 1-1Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 1-0TEC
Sparta Nijkerk 3-1VVSB
Van Nispen (zat.) 1-2Westlandia
Koninklijke HFC 1-1Katwijk
SV Hillegom 5-1Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC0-3RKAVV
Foreholte2-1Concordia
Zwanenburg 3-1Van Nispen (zon.)