Wie voor de spanning was afgekomen op het duel tussen Quick Boys en ONS Sneek kwam zaterdagmiddag bedrogen uit. Een keur aan blauw-witte mogelijkheden leidde slechts tot een 2-0 ruststand. Bovendien keek DVS’33, dat als enige ploeg Quick Boys nog van een -vervangende- periodetitel kon afhouden, op dat moment tegen Jong Groningen tegen aan 0-2 achterstand aan.

Daarmee was het met alle spanning gedaan. Wat restte was een eveneens eenzijdige tweede helft waarin beide ploegen op de valreep ieder nog één keer het doel vonden. Conclusie: Quick Boys kan na de 3-1 overwinning via de play-offs promotie naar de Tweede Divisie nog altijd afdwingen. Er zal dan echter wel efficiënter moeten worden omgesprongen met de mogelijkheden.

Het gezellige geroezemoes vanuit het publiek, dat gedurende de gehele tweede helft in de Katwijkse duinpan neerdaalde op de 22 acteurs, vertelde dan ook alles over het restant van het duel dat veel weg had van een wedstrijdje zomeravondvoetbal. Voorafgaand leek het daar minder op. Quick Boys, dat in de twee voorafgaande duels tegen zowel VVOG als ODIN’59 kopje onderging en daardoor de kans op de titel verspeelde, kon zich geen nieuwe zeperd permitteren om het seizoen niet met een daverende kater te beëindigen.

Eenrichtingsverkeer
De ploeg van Erik Assink had daarbij het geluk dat ONS Sneek er deze middag weinig behoefte aan had om haar tanden te laten zien. De basiself telde maar liefst vijf spelers die hun allerlaatste duel voor de Friese formatie speelden. Dat resulteerde vanaf de aftrap in eenrichtingsverkeer richting ONS-goalie Justin van Dam, waarbij de blauw-witte kansen zich bleven opstapelen. Het aanvalstrio Kay Tejan, Dennis Kaars en Marc de Kruijs stak deze middag echter niet bepaald in grootse vorm.

,,Halverwege had het al 5-0 moeten staan”, blikte Quick Boys aanvoerder Jeffrey Ket terug. ,,Al snel beseften we dat ONS het ons niet echt lastig ging maken, maar dan is het wel een vereiste dat je scoort. Dat hebben we zeker voor, maar ook na rust teveel nagelaten.”

,,Na twee achtereenvolgende tikken tegen VVOG en ODIN’59 moesten we ons, hoe dan ook, zien te herstellen. Dat is gelukt.”

Dat beide goals op naam kwamen van spelers waarvan je dat niet meteen verwacht was dan ook typerend voor de thuisploeg. Eerst hief ONS-verdediger Denzel Prijor de buitenspelval knullig op, waarna Chima Bosman zijn eerste seizoengoal achter zijn naam kreeg. Vervolgens kon Tim Bloemendaal op slag van rust volledig ongehinderd diep worden gestuurd om Justin van Dam vervolgens met een lage schuiver kansloos te laten (2-0).

Zelfde euvel
Met die voorsprong op zak lag Quick Boys op koers voor de nacompetitie. ONS, dat voor de pauze alleen via oud-prof Martijn Barto dreigend was, opende het tweede bedrijf weliswaar met twee kopballen op de goal van Paul van der Helm, maar daar bleef het bij.

Aan de overzijde verviel Quick Boys opnieuw in haar oude fout. Zeker toen de bal uit de kluts op de Friese lat belandde waarna De Kruijs voor een leeg doel hoog over schoot. En ook daarna bleef hetzelfde euvel zich herhalen. Altijd was er weer Van Dam die een hand of een voet tegen de bal kreeg zodat een derde Katwijkse treffer uitbleef.

Na een driedubbele wissel aan ONS-zijde kwam er in de slotfase zowaar wat schwung in het Friese elftal. De thuisploeg geloofde het wel, waarna Nick Burger van afstand met een lage schuiver zowaar de 2-1 aantekende. De manier waarop de 3-1 in de slotminuut tot tand kwam was illustratief voor het spel van de thuisploeg. ONS kreeg de bal niet weg, waarna Kaars van dichtbij de paal raakte. Uiteindelijk was het Tejan die het laatste zetje gaf (3-1).

Dizzy
,,Op het gebied van scoren hebben we het vandaag niet goed gedaan, dat is duidelijk. Laten we aan de andere kant blij zijn dat we ons geplaatst hebben voor de nacompetitie. Daar ging het vandaag om. Na twee achtereenvolgende tikken tegen VVOG en ODIN’59 moesten we ons, hoe dan ook, zien te herstellen. Dat is gelukt”, aldus Ket die overigens vroegtijdig werd gewisseld.

,,Verliespartijen en daardoor het missen van de titel is niet niets.”

,,De hoeken van mijn beide voortanden zijn afgebroken tijdens een duel. Ik heb geen idee wat er precies gebeurde. Ik voelde me daarna een beetje dizzy, zodat ik om een wissel heb gevraagd.” En weg was Ket, om een tandartsbezoekje af te gaan leggen.

Op het moment dat de ongelukkige Ket het veld ruimde, had Quick Boys het eerste ‘schadegeval’ al achter de rug. De Kruijs, die bepaald geen gelukkige wedstrijd speelde en pal voor rust van dichtbij het houtwerk raakte, was op dat moment al naar de zijlijn verdwenen. Een tik op zijn rechterenkel leverde de aanvaller een ‘ge-ijsde’ voet op.

Geluk
Quick Boys-trainer Erik Assink was duidelijk in zijn commentaar. ,,We hebben vandaag gedaan wat we moesten doen. Eindelijk hadden we eens het geluk dat we op voorsprong kwamen. Maar als ik zeg dat het voetballen ons moeizaam afging vertel ik je niets nieuws. Dat zal echt beter moeten als we echt een resultaat willen bereiken. Aan de andere kant hebben we ons goed hersteld van de tikken die we recent kregen. Verliespartijen en daardoor het missen van de titel is niet niets. En dan moet je er vandaag toch gewoon weer staan”, aldus de oefenmeester die niet helemaal gerust zal zijn over het spel van zijn ploeg.

Quick Boys opent het ‘nacompetitie-bal’ aanstaande woensdagavond in Oss waar zondag derdedivisionist O.S.S.’20 de tegenstander is. Drie dagen later staat de return van dat duel op Nieuw Zuid op de rol.

Quick Boys-ONS Sneek 3-1 (2-0) 19. Bosman 1-0, 42. Bloemendaal 2-0, 85. Burger 2-1, 89. Tejan 3-1

Quick Boys: Van der Helm, Bosman, Ket (85. Steltenpool), Tesselaar, Ravensbergen, Bloemendaal (80. Van der Plas), Mahmoed, Baten. Tejan, Kaars, De Kruijs (68. Sahin)

Foto: Orange Pictures

Lees ook: ‘Noordwijk wint ook met sterk aangepast elftal, Kagia eindigt seizoen ongeslagen’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 14.30FC Lisse
Ter Leede 14.30VVOG
SC Feyenoord 14.30FC Rijnvogels
SVC'0814.30Kagia
Valken'68 14.30DoCoS
VVSB (zat.) 14.30Be Fair
Roodenburg 14.30Warmunda
IJsselmeervogels 15.00Noordwijk
Quick Boys 15.00Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 15.00TEC
Sparta Nijkerk 15.00VVSB
Van Nispen (zat.) 15.00Westlandia
Koninklijke HFC 15.30Katwijk
SV Hillegom 18.00Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC14.00RKAVV
Foreholte14.00Concordia
Zwanenburg 14.00Van Nispen (zon.)