Mark van den Boogaart keerde zondag even terug in de Bollenstreek. De voormalig speler van Rijnsburgse Boys ging met AFC op bezoek bij VVSB. De Amsterdammers wonnen met 2-3, maar Van den Boogaarts inbreng bleef beperkt. Hij viel al vroeg uit. De verdedigende middenvelder is niettemin erg te spreken over zijn overstap naar AFC. 

,,Ja, ik voel mij zeer op mijn gemak bij deze prachtige club. Na mijn Rijnsburgse Boys-periode ben ik naar Amsterdam verhuisd en bij mijn vriendin gaan wonen. Qua reistijd scheelt dat enorm. Het werd een probleem toen ik bij Rijnsburgse Boys speelde om op tijd bij de trainingen aanwezig te zijn. Het was desondanks een behoorlijk moeilijke beslissing om te vertrekken bij Rijnsburgse Boys, maar na drie mooie jaren kwam dit goed uit. Mijn vriendin en ik hebben inmiddels samen een zoon (Pepe) van bijna een jaar en dat is voor mij ook heel belangrijk. Ik wist dat AFC interesse had, dus was de keuze niet moeilijk. Ik moest wel even wennen aan het zondagvoetbal, maar dat is niet meer aan de orde. De mensen op de club heen betekenen veel voor het voetbalgebeuren hier. Ik ben blij dat ik hier speel.”

Boogaart

Met Van den Boogaart heeft AFC een dynamische middenvelder in huis die ook centraal achterin kan spelen. Is hij tevreden over zijn rol in het team?

 ,,Ja dat ben ik zeker. Ik kan mij helemaal uitleven en voel me als een vis in het water in dit team. We presteren ook goed. Ik zie zeker nog heil in de titel. Vanaf het begin van de competitie heb ik dat gezegd. Ik geloof er nog steeds in. Je hebt tegen VVSB maar weer kunnen zien hoe verrassend een wedstrijd kan aflopen. Alles staat bovenin nog dicht bij elkaar. Het kan nog alle kanten op.”

Zondag was het snel afgelopen voor jou, al na tien minuten spelen.

,,Ja, daar baal ik echt van. Ik had me erg verheugd op de wedstrijd tegen VVSB. Dit gaat me, denk ik, twee weken kosten. Ik ben weer door mijn enkel gegaan en denk dat mijn kapsel is gescheurd. Ik moet mezelf even rust gunnen en dan kan ik hopelijk snel weer spelen.”

Foto’s: Tino Stulen


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 2-2FC Lisse
Ter Leede 4-3VVOG
SC Feyenoord 3-0FC Rijnvogels
SVC'083-2Kagia
Valken'68 3-1DoCoS
VVSB (zat.) 1-1Be Fair
Roodenburg 0-4Warmunda
IJsselmeervogels 4-2Noordwijk
Quick Boys 1-1Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 1-0TEC
Sparta Nijkerk 3-1VVSB
Van Nispen (zat.) 1-2Westlandia
Koninklijke HFC 1-1Katwijk
SV Hillegom 5-1Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC0-3RKAVV
Foreholte2-1Concordia
Zwanenburg 3-1Van Nispen (zon.)